Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев обвини управлението на ПП, че е финансирало режима на Путин с повече от 10 млрд. лева

Снимка: БГНЕС

Делян Добрев от ГЕРБ обвини управлението на "Продължаваме промяната", че е финансирало режима на Владимир Путин с повече от 10 млрд. лв. за период от две години. Той посочи, че през юни 2022 година, когато "Продължаваме промяната" е била на власт, "Лукойл" е платила над 400 млн. долара на режима на Путин и добави:

"И с цялата си демагогия тези лидери на промяната - и Асен Василев, Денков, не могат да се съберат в кожата си. Тези, които финансираха този режим с повече от 10 млрд. лева, сега ронят сълзи за Навални. Преди началото на войната "Лукойл Нефтохим Бургас" купуваше 15 млн. барела руски нефт на година. За тези една година и 10 месеца от войната в Украйна "Лукойл Нефтохим" е купил 80 млн. барела - 3 пъти повече нефт сме купували при управлението на Денков и на Асен Василев и при война в Украйна, отколкото преди това".

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жозеп Борел

Испания, Ирландия и други страни от ЕС планират да признаят държавата Палестина на 21 май

Испания, Ирландия и други страни членки на Европейския съюз планират на 21 май да признаят държавата Палестина, съобщи върховният представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс. Борел каза това снощи преди очакваното днес гласуване в ООН по палестинската кандидатура за пълноправно членство в световната..

публикувано на 10.05.24 в 13:31
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Над 200 служители от различни ведомства участват в акцията в складовете на "Лукойл"

Над 200 служители от различни ведомства участват в започналата тази сутрин акция в складовете на Лукойл. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. "Започват щателни проверки, масирани проверки във всички данъчни складове на "Лукойл Нефтохим"-Бургас, както и на "Лукойл България" ЕООД. Проверката е назначена по разпореждане на премиера..

публикувано на 10.05.24 в 13:26

Украйна съобщи за опит на руски диверсионни групи да пробият границата

Руските сили се опитаха да пробият границата с Украйна с диверсионни групи. Същевременно беше засилен обстрелът на град Вовчанск, в североизточната област Харков, съобщи губернаторът Олег Синегубов. В приложението Телеграм той отбеляза, че опитите за пробив са били отблъснати и украинските сили "уверено държат позициите си и не са загубили нито..

публикувано на 10.05.24 в 12:36

БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на движението на влаковете от гари "София" и "София - Север"

БДЖ и Националната компания "Железопътна инфраструктура" започват реорганизация на движението на влаковете от жп гарите "София" и "София - Север". По разпореждане на транспортния министър Георги Гвоздейков до понеделник трябва да се премине към нормален режим на движение. От 7 май заради ремонт се въведоха промени в движението на влаковете..

публикувано на 10.05.24 в 12:35
Катерина Кокинова

С чадър в ръка: Животът понякога е внезапно кратък!

Флашмоб "Животът е кратък - носи си чадър" ще се състои тази вечер в градинката пред църквата "Св. Седмочисленици". "В 18.55 часа ще започне събитието и ще продължи около 5 минути. Това ще бъде флашмоб – това е едно внезапно скупчване на хора. С този отживял формат, който вече е на 21 години, отбелязваме почитта си, обичта си към..

публикувано на 10.05.24 в 12:33

Общественият съвет иска в МЗ да има хора, които да отговарят за Детската болница

В Министерството на здравеопазването се обсъжда изграждането на Национална детска болница. В срещата участват министър Галя Кондева и членове на Обществения съвет за реализация на проекта. Срещата става дни след като правителството одобри построяването на голяма частна педиатрична болница в София, но след обществен и политически натиск отмени..

публикувано на 10.05.24 в 12:30

Изписаха от "Пирогов" 2-годишното дете, простреляно с въздушна пушка във Враца

2-годишното дете, което беше простреляно с въздушна пушка във Враца, е изписано от "Пирогов". Това съобщиха от лечебното заведение.  В края на миналия месец то беше изведено от реанимация.  Детето беше транспортирано с хеликоптер от Враца на 13 април. То беше оперирано по спешност от екипа на проф. Николай Габровски веднага след като..

публикувано на 10.05.24 в 12:30