Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвежката Солфрид Коанда взе златото с преднина от 50 килограма на шампионата в София

Снимка: БТА

Норвежката Солфрид Коанда спечели по възможно най-убедителния начин третата си поредна европейска титла във вдигането на тежести в категория до 87 килограма при жените.

На шампионата в столичната зала "Арена София" Коанда триумфира с аванс от цели 50 килограма в двубоя пред втората Анастасия Маниевска от Украйна. 

Коанда събра сбор от 280 килограма след 120 в изхвърлянето и 160 в изтласкването. 

Маниевска се окичи със среброто с двубой от 230 килограма (102 кг + 128 кг).

За бронза с двубой от 227 килограма (105 кг + 122 кг) се пребори Хрипсиме Хурдушян от Армения.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова приключи участието си на тенис турнира в Бари

Националката на България за "Били Джийн Къп" Изабелла Шиникова отпадна от турнира по тенис от сериите УТА 125 на клей в Бари, Италия. В среща от първия кръг българката, която влезе в основната схема като "щастлива губеща", отстъпи срещу Ан Ли с 1:6, 4:6. В първия сет 32-годишната Шиникова допусна два пробива и изостана в резултата.  Във втората част..

публикувано на 04.06.24 в 20:09
Българският отбор на сабя в състав Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова стана европейски шампион на сабя

Българският отбор на сабя е европейски шампион за жени до 23 години

Българският отбор на сабя в състав Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова стана европейски шампион за жени до 23 години на първенството на Стария континент в Анталия (Турция).  Състезателките, водени от националния треньор Ивайло Воденов, показаха завидна психика и увереност, играха със самочувствие и не оставиха съмнение, че..

публикувано на 04.06.24 в 20:08
Новак Джокович

Новак Джокович се оттегли от "Ролан Гарос" заради контузия

Световният номер едно Новак Джокович се оттегли от Откритото първенство на Франция по тенис поради контузия на коляното, съобщиха организаторите на турнира. Сърбинът, който е миналогодишен шампион в надпреварата, премина ядрено-магнитен резонанс, който показа разкъсване на менискуса. Джокович победи трудно Франсиско Серундоло (Аржентина) с 6:1, 5:7,..

публикувано на 04.06.24 в 19:04
Даниел Вълчев

180 състезатели ще почетат паметта на загиналия преди 7 години Дани Вълчев

180 състезатели ще се включат в турнира по спортна гимнастика в памет на загиналия Дани Вълчев. 9-годишният гимнастик на "Левски-Спартак" загина преди 7 години заедно с майка си в автомобилна катастрофа на пътя Ловеч - Плевен. Надпреварата ще се проведе на 8 юни в залата по спортна гимнастика на Национална база "Раковски" от 10.00 часа, а..

публикувано на 04.06.24 в 17:35
Мартин Петров и проф. Красимир Петков - ректор на НСА

Мартин Петров се дипломира като треньор по футбол в НСА

Близо 250 бакалаври получиха дипломите си на официална церемония в многофункционалната зала на Наци оналната спортна академия „Васил Левски“. Сред абсолвентите със значими спортни постижения беше титулуваният футболист Мартин Петров, който завърши с отличен успех обучението си за треньор по футбол в бакалавърската програма на факултет „Спорт“ на НСА...

публикувано на 04.06.24 в 16:07
Роберт Кабуков

Роберт Кабуков поема българските национали по биатлон

Роберт Кабуков поема българските национали по биатлон.  Новият старши треньор беше представен официално на националния отбор на Високопланинската спортна база "Белмекен". Специалистът поема състава от текущия тренировъчен лагер. Кабуков е роден в Сиктивкар (Русия), но от четвърт век живее в Германия и като треньор е работил с националните отбори на..

публикувано на 04.06.24 в 14:51
Боксьорите ни показват спечелените награди

Боксьорите ни вярват, че ще бъдат на стълбичката в Париж

Направо от летище София, завръщайки се от Банкок, където Радослав Росенов добави пета олимпийска квота за България в бокса, трима от нашите национали се явиха пред медиите в Пресклуб "България", за да говорят за успехите си. Освен Росенов, тук бе и европейският шампион Рами Киуан, обявен за най-добър състезател на континенталното първенство и..

публикувано на 04.06.24 в 13:04