Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за катастрофата, при която загинаха четирима футболисти от Павликени, влиза в съда - след 5 години

Снимка: Здравка Маслянкова

Повече от пет години след катастрофата, при която загинаха четирима футболисти от Павликени, делото влиза в съда. Обвиняем е 43-годишният шофьор на камиона, който удари колата с футболистите при свищовското село Горна Студена на пътя Плевен-Русе.

Бавни експертизи са “проточили“ разследването пет години и половина. По случая са били разпоредени допълни и повторни експертизи по искане на адвоката на близките на загиналите.

Делото срещу 43-годишния Тодор Тодоров е образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Водачът на товарния автомобил ще отговаря за това, че на 13 септември 2018 г. на кръстовището при Горна Студена на главния път Плевен-Русе е съпричинил катастрофата с колата на павликенските футболисти, която не е спряла на СТОП, идвайки от второстепенен път. Камионът се е движил с 88 км/ч при ограничение в района от 60 км/ч.

Първото съдебно заседание по делото е насрочено за 26 февруари във Великотърновския окръжен съд.

При катастрофата загинаха 36-годишният Димитър Кушев - капитан и играещ помощник-треньор на ОФК „Павликени“, и съотборниците му Георги Вълчев (40 г.), Генчо Стефанов (38 г.) и Ивелин Ивов (19 г.). Те са се прибирали от мач за Купата на Аматьорската футболна лига.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руска рафинерия е преустановила работа след украинска атака с дронове

Рафинерията в руския пристанищен град Туапсе е преустановила работа в резултат на днешната украинска атака, съобщават източници на Ройтерс. Съоръжението на "Роснефт" е с капацитет за обработка на 12 милиона тона суров петрол. Произвежда нафта, дизел и други видове горива. Удари между Киев и Москва: Най-дългата атака от началото на войната, има..

публикувано на 17.05.24 в 19:11
Кметът на София Васил Терзиев

Терзиев: Ще обжалваме решението на съда за движението в центъра на София

Столичната община ще обжалва решението на Административния съд, с което се спира въвеждането на нова организация на движение по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен". Това съобщи във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. В публикацията той посочва, че е оптимист, че Върховният административен съд ще се произнесе също толкова..

публикувано на 17.05.24 в 19:01
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Отлага се протестът във висшите училища

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник, се отлага. Това стана ясно след среща на синдикатите с финансовия министър в присъствието на премиера и на министъра на образованието. МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Освен 39 млн. лева, които вече бяха отпуснати, ще има допълнителна финансова..

публикувано на 17.05.24 в 18:22

Държавните университети ще затворят в понеделник врати в знак на протест

В понеделник, на 20 май, държавните университети в цялата страна ще затворят врати в знак на протест заради неизпълнени финансови ангажименти от страна на държавата. В университетите ще се извършват единствено дейности с неотложен характер.  МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Извънредно се събират ректорите да..

публикувано на 17.05.24 в 18:12

ЦИК определи местата и броя на секциите, които ще се разкрият в чужбина за вота на 9 юни

Общо 769 секции в 60 държави  ще се разкрият за изборите "две в едно“ на 9 ти юни.  ЦИК определи местата в чужбина и броят на секциите в тях. Най много секции ще има в Турция – 166, Във Великобритания те ще са 118, а в Германия - 103 секции. В съседна Гърция са определени 28 секции, включително в курортите в близост до границата с България..

публикувано на 17.05.24 в 17:58

Камиони с помощи за Газа потеглиха от плаващото пристанище, строено от американски военни

Първите камиони с хуманитарна помощ за палестинците в Ивицата Газа потеглиха тази сутрин от плаващото пристанище, което бе построено от американските военни. Помощта е осигурена в голямата си част от Европейския съюз и преминава през предварителни израелски проверки в Кипър, предаде Ройтерс. Израелски войници продължават да публикуват..

публикувано на 17.05.24 в 17:46
ген. Олександър Сирски

Сирски очаква още по-тежки битки в Украйна

Руската федерация няма планове да завладява Харков, обяви руският президент Владимир Путин. Но добави "към днешна дата", а войските му и днес подложиха втория по големина украински град на ракетна атака.  Путин: Москва няма да позволи да ѝ поставят ултиматуми за Украйна Руското настъпление в Североизточна Украйна не спира, а..

публикувано на 17.05.24 в 17:42