Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн и ПСЖ са първите на четвъртфинал в Шампионската лига

Байерн и ПСЖ са първите четвъртфиналисти в Шампионската лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен (ПСЖ) са първите четвъртфиналисти в Шампионска лига по футбол. Баварците надиграха Лацио с 3:0 на реванша и продължават напред с общ резултат 3:1, докато ПСЖ не допусна изненада и с два гола на Килиан Мбапе спечели и втория мач срещу Реал Сосиедад с 2:1, продължавайки в следващата фаза с общ резултат 4:1.

Значително повече интрига имаше на „Алианц Арена“ в Мюнхен, където Байерн трябваше да заличава пасив от 0:1 от първия мач срещу Лацио и успя да се справи със задачата си.

Баварците доминираха и нанесоха своя удар в края на първата част, когато два бързи гола на Хари Кейн и Томас Мюлер обърнаха развоя в тяхна полза.

Кейн откри резултата в 39-а минута с глава след опит за удар на Герейро, който се превърна в асистенция.

Последва пропуск на Джамал Мусиала, но Байерн вкара така важния втори гол в самия край на първата част. Ветеранът Томас Мюлер отклони топката с глава в мрежата след удар на Матайс Де Лихт.

Интригата окончателно приключи в 66-а минута, когато Хари Кейн вкара втория си гол в мача с добавка, след като вратарят на Лацио изби удар на Лерой Сане. Английският таран вече има 32 гола в 33 мача този сезон.

В другия мач тази вечер на "Сан Себастиан" ПСЖ рано охлади амбициите на Сосиедад, след като Килиан Мбапе откри резултата в 15-а минута. Мбапе получи пас в наказателното поле, финтира защитник и с удар в далечния ъгъл буквално скъса мрежата - 1:0 за ПСЖ.

В 56-а минута отново Мбапе бе точен за парижани.

Сосиедад стигна до попадение в 63-а минута чрез резервата Баренечеа, но попадението бе отменено заради засада. Усилията на домакините се увенчаха с почетно попадение минута преди края, когато Микел Мерино се разписа за крайното 1:2.

В сряда ще се изиграят още две осминафинални срещи-реванш – Реал Мадрид приема РБ Лайпциг след победа с 1:0 в първия мач, докато носителят на трофея Манчестър Сити играе у дома срещу ФК Копенхаген. В първата среща – 3:1 за Сити.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александра Начева

Александра Начева се завърна с победа в тройния скок

Александра Начева се завърна с победа след лечение на контузия. 22-годишната българка спечели надпреварата в дисциплината троен скок на турнира "Пловдив" след  като записа  резултат от 14 метра и 1 сантиметър .  Това е първо състезание за атлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра Начева е световна шампионка до 20 години в..

публикувано на 12.05.24 в 18:53
Николай Грязин

Николай Грязин със седмо място в рали Португалия

Състезаващият се с български лиценз руски пилот Николай Грязин се нареди на седмо място в  рали Португалия, пети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки. Състезателят на Ситроен изостана на 5:12.4 минути след победителя Себастиен Ожие с Тойота. Осемкратният шампион  финишира за 3:41:32.3 часа и постигна рекордната шеста..

публикувано на 12.05.24 в 18:49
Стилияна Николова

Краснобаева и Николова с по два златни медала от финалите на уреди на ДП по художествена гимнастика

Елвира Краснобаева и Стилияна Николова спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова". Краснобаева от клуб Грация игра най-силно, получи оценки 37.450 точки на обръч и 37.300 на топка и взе златните отличия. На бухалки и на лента шампион..

публикувано на 12.05.24 в 17:57
Георги Вангелов (вдясно) ще се бори с колумбиец утре.

Георги Вангелов отпадна в репешажите на олимпийската квалификация в Истанбул

Георги Вангелов отпадна в репешажите на олимпийската квалификация в Истанбул и няма да участва на олимпийските игри в Париж. Българинът, който е пети от предишните Игри в Токио, загуби с 4:6 и туш от украинеца Андрий Яценко в категория до 57 килограма в свободния стил.  Яценко е трети в света през 2017 година, спечели европейската титла до 23 години..

публикувано на 12.05.24 в 17:46

Григор Димитров с победа над френски квалификант в Рим

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на клей в Рим с награден фонд от 9.09 милиона евро. Първата ракета на България победи със 7:6 (3), 6:3 квалификанта Теренс Атман (Франция). Хасковлията поведе с пробив и 2:1 в първия сет, но допусна изравняване до 3:3. Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе с 5:2 и приключи частта..

публикувано на 12.05.24 в 17:37
Кимия Ализаде

България на крачка от европейска титла при жените в олимпийското таекуондо

Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде е на път да донесе европейска титла на България. Натурализираната иранка се класира за финала в категория 62 килограма на шампионата на Стария континент, който се провежда в сръбската столица Белград. В първото си състезание под български флаг, бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро..

публикувано на 12.05.24 в 17:23
Анди Родик

Анди Родик разказа пред фенове как се е борил с рак в устните

Някогашният лидер в мъжкия професионален тенис Анди Родик съобщи, че е отстранил раков тумор от устните си. Американецът разказа пред феновете за продължаващата си борба с рака на кожата по време на тазседмичния епизод на неговия подкаст "Served“. "Страдах от различни типове рак на кожата от момента, в който спрях да играя", заяви шампионът..

публикувано на 12.05.24 в 11:47