Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Той разказа какви съвети дава на Кирил Петков преди публичните му изяви

Найо Тицин, пиар на ПП: Утре и вдругиден няма да има наши представители в медиите

"Българските политици нямат усещане за самоирония. Те са много обидчиви"

| Интервю
Найо Тицин
Снимка: Силвия Великова

Утре и вдругиден няма да има наши представители в медиите. Това заяви пред БНР Найо Тицин, пиар на "Продължаваме промяната"

Вулгарността в публичната комуникация не води до превъзходство, а до западане на общия фон на публичното говорене, посочи той.

Найо Тицин обясни ,че "препитването" на политиците по всевъзможни теми крие крискове. 

"Нямаш представа кое от твоето говорене после ще доминира в медийния поток. Може да изпуснеш нещо, може да счупиш сглобка. Затова по-обраното говорене, особено в едни такива сложни моменти, е по-добро. Да се говори ясно и кратко". 

Едно от най-силните оръжия в публичната комуникация е сарказмът и иронията, каза експертът.

"Българските политици обаче нямат усещане за самоирония, за сарказъм. Те са много обидчиви. Това е въпрос на култура и на самоувереност". 

Найо Тицин е бил и пиар на Иван Костов. Смята обаче, че работата му по онова време не може да се сравни със сегашната, защото е имало по-малко медии.

Той разказа в предаването "РадиоТочка" какви съвети дава на Кирил Петков преди публичните му изяви.

"Обсъждаме какво е казал преждеговорившият политически лидер. Какво, според мен, ще влезе в новините, кое е чувствително за журналистическите уши, на кое е добре да бъде отговорено, че да може после в да се получи като задочен разговор". 

Тицин заяви, че в ПП не се практикува т.нар. "мека цензура", при която някои политически сили не се съгласяват да отговарят на въпросите на определени медии, които са критични към тях. 

"Но си даваме сметка за нивото на медиите и журналистиката".

Той все пак призна, че не отговаря на въпросите на една от информационните агенции у нас, която, според него, разпространява "брутализми, лъжи и шок".

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джейк Съливан

Белият дом: САЩ правят "всичко възможно", за да доставят бързо оръжия на Украйна

Съединените щати правят "всичко" възможно, за да доставят бързо оръжия в Украйна, за да може страната да се бори с изненадваща руска сухопътна офанзива в североизточния район на Харков, заявиха в понеделник от Белия дом, предаде Франс прес. "Ние правим всичко възможно, както ние, така и нашите съюзници", каза съветникът по националната..

публикувано на 13.05.24 в 22:56

Гръцки студенти организират нощно бдение в подкрепа на палестинците в Газа

Гръцките студенти организират нощно бдение в подкрепа на палестинците за прекратяване на войната в Газа. Палатков лагер организираха   стотици студенти в гръцката столица за нощно бдение в подкрепа на палестинския народ. Преди това проведоха протест пред посолството на Израел, като скандираха срещу военните действия в Газа. Протестиращите..

публикувано на 13.05.24 в 21:57
Един от символите на град Вовчанск, Харковска област

Украйна не смята, че Русия се готви да нападне Харков

Украинското държавно ръководство и командването на Въоръжените сили на страната не смятат, е Русия се готви да нападне град Харков, въпреки новата ѝ офанзива от североизток с повече от 30 хиляди войници, съобщава Ройтерс и Франс прес. Секретарят на Съвета за сигурност в Киев - Олександър Литвиненко заяви за Франс прес, че целта на руснаците е..

публикувано на 13.05.24 в 21:37

Германски съд определи за правилно поставянето под наблюдение на "Алтернатива за Германия"

Федералната служба за защита на Конституцията - германското вътрешно разузнаване, с право е поставила крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" под наблюдение заради подозрения в екстремизъм. Това постанови днес административният съд в Мюнстер и отхвърли жалба на опозиционната партия. С решението на съда в Мюнстер днес беше потвърдено и..

публикувано на 13.05.24 в 20:56
Първан Дангов, кмет на Дупница

Повдигнаха обвинение на кмета на Дупница за закани срещу шефа на полицията в града

Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение срещу кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани към и.д. началник на дупнишката полицията Йордан Зарев и семейството му, съобщиха от Районната прокуратура. За закана към длъжностно лице Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор. Случаят е от средата на март тази година,..

публикувано на 13.05.24 в 20:25

МЗХ стартира информационна кампания за директните плащания на фермерите

Министерството на   земеделието и храните (МЗХ) започна от днес информационна кампания  в цялата страна във връзка с кампанията по подаването на заявления за подпомагане на фермерите. Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева поясни в Ловеч, че фермерите ще бъдат запознати с промените в наредбите, които обезпечават..

публикувано на 13.05.24 в 20:09
Елена Алексиева

Фонд "13 века България" се извини заради случая с романа "Вулкан" на Елена Алексиева

Ръководството на Националния дарителски фонд "13 века България" се извини за гафа с конкурса "Роман на годината", който спечели Елена Алексиева за творбата си "Вулкан", но която в събота обяви, че няма да приеме наградата. Причината - редакторът на романа ѝ доц. Борис Минков е бил част от журито. От фонда твърдят в официална позиция, че доц...

публикувано на 13.05.24 в 19:55