Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1000 лева е гаранцията на Найден от Бобов дол, заснет от детето си да нанася побой над съпругата

Снимка: Ани Петрова

39-годишният Найден Найденов, който преби съпругата в Бобов дол, а детето им засне видеоклип, качен по мрежите, е с марка парична гаранция от 1000 лева, постанови състав на Районния съд в Дупница. 

Още на следващия ден потърпевшата жена каза пред репортерите, че иска мъжът ѝ да бъде пуснат на свобода и че случилото се е нещо лично, по думите и "такива неща стават във всяко семейство". 

Съдът приема, че обвиняемият е с чисто съдебно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово ангажиран е и няма опасност да се укрие. Деянието, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото за него наказание е до три години лишаване от свобода. 

Районната прокуратура ще протестира решението пред Окръжен съд - Кюстендил. Само преди два дни от прокуратурата казаха, че мъжът е осъждан през 2019 г., но реабилитиран.  

"През 2019 г. съпругата му е подала едно единствено заявление в РУ - Бобов дол. По нейно настояване е постановен отказ да се образува досъдебно производство, а и в следствие на това, че не са събрани доказателства за извършено престъпление от общ характер. Наложено му е наказание по чл. 78А от НК за извършено престъпление по член 325 алинея 1, а именно - "хулиганство", като е наложено наказание "глоба" в размер на 1000 лв". 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха наградите "Учител на годината"

За 27-а поредна година Синдикатът на българските учители проведе Националния конкурс "Учител на годината". В заключителния етап на тазгодишното издание бяха номинирани 70 учители и директори. От тях бяха излъчени победителите в 10 направления - предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно, природо-математическо образование,..

публикувано на 10.05.24 в 15:09
Национално съвещание на МВР беше проведено в сградата на ГД

Сигналите за евентуални нарушения, свързани с изборите, към момента са 4

Започна предизборната кампания за насрочените на 9 юни избори за депутати в 50-ото Народно събрание, както и за български представители в следващия Европейски парламент. Кампанията ще продължи до 7 юни. Официален старт на предизборната кампания за вота 2 в 1 Четири са сигналите за евентуални нарушения, свързани с изборите, до момента, съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 14:45
Проф. д-р Иван Литвиненко

Няма непреодолими проблеми с терена, върху който ще се строи Националната детска болница

Държавата започва да подготвя педиатри за бъдещата Национална детска болница чрез проект за насърчаване на специализации в области с недостиг на специалисти. Това е обяснила здравният министър Галя Кондева по време на срещата си с представители на Обществения съвет за изграждане на държавното лечебно заведение. Проектът е започнал и ще продължи до..

публикувано на 10.05.24 в 14:25
Емил Йотовски

Емил Йотовски: Ние сме малка пионка на геополитическата дъска, която разиграват чрез продажните ни елити

Ние сме малката пионка на геополитическата дъска, която разиграват чрез продажните ни политически елити. Това заяви пред БНР Емил Йотовски, журналист, сценарист, писател и лекар. Той представи най-новота си книга - "Технология на унищожението".  Премиерата й ще бъде в понеделник – 13 март, от 18.30 часа в  Гранд хотел София.  "Книгата..

публикувано на 10.05.24 в 14:03
Израелски танк  и екипажът му край границата с Газа в Южен Израел.

Израелски танкове превзеха основната пътна артерия, която разделя Рафах

Израелски танкове превзеха и контролират основно шосе в Рафах в Ивицата Газа, предаде Ройтерс . В града често отекват експлозии и се чува стрелба. Водят се сражения между израелските сили и бойци на "Хамас" и "Ислямски джихад".  Израелските сили изглежда са проникнали от източните покрайнини до началото на застроената част на Рафах. Военното..

публикувано на 10.05.24 в 13:49
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

МВР: Значителен спад на броя на шофьорите, употребили алкохол и наркотици

Има проблем с намирането на терени, на които МВР да съхранява автомобили, отнети от пияни и дрогирани водачи. Това заяви пред журналисти в София вътрешният министър Калин Стоянов: "Имаме значителен спад на броя на установените шофьори, които си позволяват да управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици! Да, има..

публикувано на 10.05.24 в 13:46

В Смолянска област към момента няма установен случай на коклюш

В Смолянска област към момента няма установен случай на коклюш. Регионалната здравна инспекция взема превантивни мерки. Още през миналия месец от РЗИ - Смолян са изпратили писма до всички общопрактикуващи лекари в региона, които трябва да проверят пациентските си листи и да издирят децата без имунизация срещу коклюш.  Ваксината трябва да се постави..

публикувано на 10.05.24 в 13:39