Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов видя два варианта за понеделник: Изпълнен мандат или избори

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Ако вицепремиерът в оставка Мария Габриел подкрепи министъра на отбраната Тодор Тагарев и в следващия кабинет, ГЕРБ ще се съгласи с това решение. Това каза в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов.

"Не им прави чест на колегите през техните казионни медии да пускат част от преговорите. Аз не участвам и не коментирам. Ние сме дали мандат като партия на преговорен екип, знаете кой е, начело с Мария Габриел. Ако тя направи така, че да има кабинет, който да може да управлява, ние ще дадем 69 гласа", заяви той.

Борисов добави, че в понеделник вариантите са два - "или папката е изпълнена, или отиваме на нови избори".

Лидерът на ГЕРБ обвини партньорите от ПП-ДБ, че изтича информация за хода на преговорите за кабинет начело с Мария Габриел, въпреки договореностите това да не се случва до приключването на консултациите.

"Мария Габриел, ако може да работи с Тагарев, аз ще го гласувам. Ако не може да работи, нейна работа. Тя ще е премиер и тя трябва да си го представи ясно - какво се случва с МС, с управлението на МС, с чужди министри", каза още Борисов, който взе участие в конференцията "Eвропейска сделка за фермерите - визията на ЕНП за земеделието в Европа". 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди декари борови гори са изсъхнали край Велико Търново

Хиляди декари борови гори са изсъхнали край Велико Търново и близките населени места. Сушата, градушката и заболявания са основните причини за тежкото увреждане на насажденията. Нужна е незабавна санитарна сеч, за да не се превърне районът в гнездо за разпространение на болести и вредители и за намаляване на пожарите, единодушни са местната власт и..

публикувано на 02.10.24 в 10:01

30 688 потвърдени заявления за гласуване извън страната на 27 октомври

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има..

публикувано на 02.10.24 в 09:37

Разработка на учени от БАН дава насоки за по-практическо обучение

На 4 октомври екип учени от Българската академия на науките ще представи колективна монография, посветена на процесуалния подход в образованието и развитието на ключови компетентности чрез предметите по философия и гражданско образование. Книгата е предназначена за учители, преподаватели и възпитатели в средните училища, както и за всички, които..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
Христина Христова

Христина Христова: Политическата нестабилност се отрази негативно на пенсионната система

" Има за какво да се притесняваме и то точно за разходната част на бюджета ".  Това е мнението на бившия социален министър Христина Христова.  По думите ѝ бюджетът за тази година е бил напрегнат бюджет . Бяха предприети редица законодателни промени в разходната част, в социалната сфера, напомни тя и посочи, че има напрежение. Христова..

публикувано на 02.10.24 в 08:46

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините и ролките за машините

ЦИК обяви обществената поръчка за изработката и доставката на хартиените бюлетини и за ролките специализирана хартия за машините за гласуване, за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.  Печатницата на БНБ, която по закон изпълнява дейностите, ще отпечата 6 800 хиляди бюлетини за страната и чужбина, с единична цена от 26 стотинки за бройка и..

публикувано на 02.10.24 в 08:46

Разследват два взрива край израелското посолство в Копенхаген

Датската полиция съобщи, че разследва два взрива в района на израелското посолство в Копенхаген, предаде агенция Ройтерс. Няма данни за пострадали, посочиха органите на реда.  Извършват се първоначални следствени действия на място. Разследва се евентуална връзка с намиращото се в района израелско посолство, се казва в публикация на полицията в..

публикувано на 02.10.24 в 08:45

Средиземноморските държави от ЕС обсъждат конфликта в Близкия изток

9-те средиземноморски държави-членки на ЕС ще обсъдят последното развитие на военния конфликт в Близкия изток и ситуацията в региона. Това е част от работата на започващата днес в Никозия двудневна среща на техните министри по европейските въпроси. Сигурността в Средиземноморието, миграционните процеси и разширяването на Европейския съюз са..

публикувано на 02.10.24 в 08:43