Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майка и дъщеря са задържани за насилие над възрастен роднина

Снимка: БГНЕС

Майка и дъщеря са задържани за домашно насилие над 76-годишна жена, съобщиха от ОДМВР- Перник.

Сигнал в полицията подал кметът на пернишкото село Кралев дол.

Полицаите изяснили, че 39-годишната внучка на възрастната женя я ударила в главата, с което ѝ причинила лека телесна повреда.

След предприетите процесуално-следствени действия е установена съпричастност към извършеното деяние и на 58-годишната дъщеря на битата жена. 

Двете са задържани за до 24 часа с полицейска заповед и разследването продължава под надзора на прокуратурата. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фандъкова поема към законодателната власт с амбиция за развитие и стабилност

ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в лидерския 25-ти многомандатен избирателен район София. Водач на листата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а втора - бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова. Пред журналисти тя заяви, че поема към законодателната власт с амбицията за развитие и стабилност. "Водач на листата е нашият лидер г-н..

публикувано на 07.05.24 в 11:21
Хаджи Димитър Сливен

Откриват реставрираната къща на Хаджи Димитър в Сливен

На 10 май в Сливен ще бъде официално открита реставрираната къща на Хаджи Димитър по повод 184 години от рождението на войводата, съобщава БТА. Откриването е част от програмата на Майските дни на културата "Сливенски огньове", които започват от днес със запалване на символния огън. Къщата и още няколко емблематични за града..

публикувано на 07.05.24 в 11:19

За 3 години: ПП-ДБ увеличили подкрепата си в Разград, Кърджали и два от софийските избирателни района

Районите с най-голямо увеличение на гласовете за "Продължаваме промяната-Демократична България" през последните 3 години са Разград, Кърджали и два от софийските избирателни райони, а най-сериозни загуби коалицията регистрира в Монтана, Ямбол и Хасково. Данните са от изследване на  Института за развитие на публичната среда. От..

публикувано на 07.05.24 в 11:02
Наталия Григорова – психолог и председател на Българската Хънтингтън Асоциация

TimeHeroes "Героите" награди Наталия Григорова и Кристина Патева за Истории на доброто за 2023 г.

За ремонта на читалището в с. Малка Арда и за център за подкрепа на хора с рядката болест на Хънтингтън  TimeHeroes “Героите" награди Наталия Григорова и Кристина Патева. Двете "Истории на доброто през 2023 г." бяха отличени в традиционната класация за доброволчество.   "Аз съм родопчанка, израснала в община Баните, свързана съм със село..

публикувано на 07.05.24 в 11:01
Фестивал

Нощни метро и градски транспорт за "Лунар" в София

В София по време на Фестивала на светлините "Лунар" до 1:30 часа през нощта ще работи метрото ще има и осигурен нощен градски транспорт. Фестивалът започва на 9 май в София и ще продължи до 12 май. Това е галерия на открито със свободен достъп, включен в Културния календар на града. На над 22 локации - сгради и площади, ще бъдат..

публикувано на 07.05.24 в 10:59

Посланикът ни в Русия Атанас Кръстин няма да участва при встъпването в длъжност на Путин

Българският посланик в Русия Атанас Кръстин няма да участва в церемонията по встъпване в длъжност на Владимир Путин в петия му президентски мандат по здравословни причини, съобщи за БНР дипломатически източник. Същевременно върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел съобщи, че е изпратил писмо до всички страни-членки..

публикувано на 07.05.24 в 10:51

"Младежки страсти – мъжки времена" - казармата в книга и изложба от Илия Вълев

В предаването „Нощен хоризонт“ гостува гл.ас. Илия Вълев - етнолог от Етнографския музей при Института по етнология и фолклористика към БАН. Като учен той изследва войнишката общност и ритуали от социализма до демокрацията, когато в нашата страна наборната военна служба беше задължителна. В своята дисертация "Младежки страсти – мъжки времена" насочва..

публикувано на 07.05.24 в 10:42