Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечерята "Ифтар“ събра над 250 души в Силистра

"Ифтар“ събра над 250 души в Силистра.

Вечерята беше дадена от Генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Присъстващите бяха поздравени от районния мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед.

Сред гостите бяха още кметът на Силистра Александър Сабанов, областният управител Минчо Йорданов, както и кметовете на общините Дулово, Алфатар, Кайнарджа, имами и общественици.

Присъстващите споделиха, че няма нищо по-хубаво от това всички да са заедно независимо от възраст, религия, език и пол.

Месецът е свещен и за мюсюлмани, и за християни – и молитвите на всички са за здраве и за благоденствие.

По време на постите всяка вечер се организират благотворителни вечери "ифтар" за бедните.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерите на

Би Би Си разкри връзки между "Алтернатива за Германия" и крайнодесни мрежи

Разследване  на Би Би Си разкрива връзки между фигури от опозиционната партия "Алтернатива за Германия" и крайнодесни мрежи, някои от тях класифицирани като антидемократични или расистки от германските власти.  Стефан Крамер, ръководител в спецслужба в Източна Германия, заяви пред Би Би Си, че днес "АзГ" представлява опасност за "основите"..

публикувано на 08.05.24 в 10:19
Димитър Главчев

Смяна на областни управители в дневния ред на Министерския съвет

Кабинетът ще смени някои областни управители. Това става ясно от предварителния дневен ред на правителственото заседание, което ще де проведе този следобед от 14 часа.  Това е първата точка като проект за решение, от която не става ясно в кои области ще са промените, но вероятно смените са заради изборите 2 в 1 на 9 юни. В дневния ред на..

публикувано на 08.05.24 в 10:08

Адв. Георги Вълков: Основният проблем на пътя е подготовката на водачите

Основният проблем на пътя е подготовката на водачите. Това заяви пред БНР адв. Георги Вълков, председател на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП. По думите му без стабилна подготовка, само със санкции, няма как да бъдат намалени тежките изходи от катастрофи : "Не може само с наказания. Само наказанията подготвят..

публикувано на 08.05.24 в 10:03

1 300 нарушения на Закона за движението по пътищата по празниците в Монтанско

Шофиране с превишена скорост е най-честата причина за нарушенията на Закона за движението по пътищата в област Монтана. Това е установено при специализираните полицейски операции по време на пролетните празници. Общо 1 300 нарушенията на Закона за движението по пътищата са констатирали униформените по време на контрола в поредицата от..

публикувано на 08.05.24 в 10:00
Ивайло Симеонов

Ивайло Симеонов: В България магаретата са на изчезване, искам да ги запазя

Днешният  Световен ден на магарето ще бъде отбелязан с подобаващ коктейл в двора на Ивайло Симеонов от врачанския квартал "Бистрец". Като хоби и с кауза да съхрани този почти изчезващ вид у нас, той отглежда двайсет магарета. За празника им е подготвил една каросерия на камион, пълна с моркови и ябълки, "за да въртят опашки от радост, докато..

публикувано на 08.05.24 в 09:54

Във В. Търново: Изложба припомня легендарните времена на българската авиация

Легендарните години на българската авиация представят моделисти от цялата страна във Велико Търново. Изложбата "Към небето" се открива тази вечер в изложбените зали "Рафаел Михайлов" и е безплатна за посещения. Представят се над 40 модела на различни самолети, летели с българските обозначите ни знаци, диорами, снимки и факсимилета на..

публикувано на 08.05.24 в 09:51

Израел е отворил пропускателния пункт "Керем Шалом"

Израел е отворил пропускателния пункт "Керем Шалом" на границата с Ивицата Газаи Египет, предаде Ройтерс. Граничните власти са започнали проверки на камионите с помощи от Египет. Пунктът беше затворен в неделя, след като четирима войници загинаха в района при палестински обстрел. ООН и други международни хуманитарни организации..

публикувано на 08.05.24 в 09:50