Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов: Властта в България вече се променя

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов обяви пред медиите, че в сегашната ситуация властта в България вече се променя и обяви:

"Съдът е възстановил лабораторията "Евролаб" на Капитан Андреево. Ето това е образът на новата власт", каза Атанас Атанасов след като ПП-ДБ получиха и върнаха втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

   


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Израел празнуват Палмова неделя

Палмовата неделя се отбелязва седмица преди Великден. Празнува се влизането на Исус в Йерусалим. Процесия всяка година тръгва от Бейт Ания, близо до днешната Елазария. Според Новия завет, Исус там е бил отседнал и възкресил Лазар. Рано в неделя изпратил учениците си да му доведат бялата магаричка, която пасяла край селището и която не е била яздена...

публикувано на 28.04.24 в 04:42
Володимир Зеленски

Зеленски обвини Русия, че е атакувала енергийни съоръжения, осигуряващи доставки за ЕС

Украинската държавна петролна и газова компания "Нафтогаз" заяви, че Русия е атакувала нейни съоръжения през изминалото денонощие, но няма пострадали хора и доставките за украинските потребители и клиенти не са засегнати. Във вечерното си обръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че руснаците са атакували съоръжения, осигуряващи доставки за..

публикувано на 28.04.24 в 04:28

Необходима е по-ранна диагностика на хепатит В и С

Необходимо е спешно увеличаване на тестването за хепатит В и С, за да бъдат идентифицирани заразените хора, преди да се стигне до усложнения като цироза и рак на черния дроб. Това отчита Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията и подчертава, че двата вида хепатит продължават да бъдат сериозно бреме за здравните системи в Европа...

публикувано на 28.04.24 в 03:54

Оригинален флашмоб срещу зависимостта от хазарта беше проведен в град Бреша

В италианския град Бреша, консорциум съдействащ срещу зависимостта от хазарта, проведе оригинален флашмоб в центъра на града. Като пример за преодоляване на зависимостта от хазарта от организацията "Акробатите" разпиляха в центъра на Бреша планина от фишове от играта "Изтрий и спечели". Те са на стойност 368 000 евро и принадлежали на човек, който не..

публикувано на 28.04.24 в 03:46
Лични документи

Фалшиви български документи са открити при разбиването на мрежа за трафик на мигранти в Гърция

Гръцката полиция разби мрежа за трафик на нелегални имигранти. В центъра на Атина са задържани двама чужденци - на 28 и 46 години, които снабдявали нелегалните имигранти с чужди документи. Сред тях са открити и български лични карти, както и българска шофьорска книжка.  Част от намерените лични документи са фалшиви, а други са откраднати от реални..

публикувано на 27.04.24 в 20:40

Възстановяват опожарения храм във Вършец

Възстановяват опожарения храм "Свето Възнесение Господне" в квартал "Заножене" във Вършец, строен през 1872 година. Храмът изгоря в нощта преди Цветница през 2023 година. Възстановяването започна с 80 000 лева.  "В тази една година са събрани 40 000 лева от дарения. Сумата бе удвоена от епархията", уточни Архимандрит Антим, протосингел на..

публикувано на 27.04.24 в 20:23

Енергийните министри на България и Турция възложиха на "Булгаргаз" и "Боташ" да работят по споразумението

Енергийните министри на България и Турция възложиха на "Булгаргаз“ и "Боташ" да работят върху споразумението между двете компании. Това става ясно от съобщение на енергийното министерство след среща в Истанбул между министрите на енергетиката на двете страни Владимир Малинов и Алпарслан Байрактар. България и Турция ще продължат съвместното си..

публикувано на 27.04.24 в 19:53