Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отговор на БАБХ след твърдения на бивш зам.-министър на земеделието пред БНР

Снимка: Ани Петрова

Отговор на Българската агенция по безопасност на храните във връзка с твърденията на бившия зам.-министър на земеделието Иван Христанов в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" на БНР. 

Следва пълният текст: 

В Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е проведена открита и прозрачна обществена поръчка за събиране, транспортиране и обезвреждане на умрели животни и странични животински продукти. Поръчката е проведена при спазване на всички изисквания на Закона за обществените поръчки. 

На всички допуснати до участие фирми оценителната комисия е дала еднаква оценка за изпълнение на изискванията относно техническите предложения и съответствието им с техническите спецификации за изпълнение на поръчката. 

Класираният на първо място участник е избран единствено поради предложена от него най-ниска цена за изпълнение на услугата, според предварително поставените критерии. 

Решението за избор на изпълнител, както и протоколите на оценителната комисия са качени в Централизираната информационна система за обществени поръчки и са публично достъпни за всички заинтересовани лица. В тях са посочени мотивите за избор на изпълнител, с които всеки може да се запознае.

Изнесената информация в медията не е "разкритие", а е обществено достъпна за всички заинтересовани лица. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в Ямбол, няма данни за пострадали

Пожар е  избухнал  в автосервиз в бившето предприятие "Тонзос" в Ямбол. Сигналът е подаден около 15:40 часа днес.  Три противопожарни автомобила и екипи огнеборци са мястото. Огънят е локализиран, гасенето продължава и към момента.  По първоначална информация няма пострадали.  Причините за пожара са в процес на изясняване,

публикувано на 12.05.24 в 19:16

50-хиляден протест в Тбилиси срещу "руския" закон

Петдесет хиляди души се събраха снощи в Тбилиси въпреки поройния дъжд в пореден протест срещу проекта на управляващите в Грузия да заклеймят неправителствени организации, частично финансирани от чужбина, като "агенти на чуждо влияние". Противниците на законопроекта, чието трето четене в парламента е предвидено за този месец, го наричат "руски закон" като..

публикувано на 12.05.24 в 18:42
Явор Божанков

Синът на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков е прострелял свой връстник по време на рожден ден в Арбанаси

12-годишно дете е било простреляно с боен пистолет в крака днес по време на рожден ден от друго дете. Изстрелът е произвел 11-годишният син на депутата Явор Божанков, който потвърди за инцидента. Простреляното дете е във великотърновската болница без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Инцидентът е от днес следобед..

публикувано на 12.05.24 в 17:44

Постановление на МС за закрила на децата с изявени дарби

Министерският съвет прие постановление за приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета. С приемането на Програмата се постига необходимото конкретизиране на мерките и уточняване на списъка на националните и международните конкурси,..

публикувано на 12.05.24 в 17:36
Слънчев бряг

Очаква се по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок. Това прогнозира за БНР Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев:..

публикувано на 12.05.24 в 16:38
Дейвид Камерън

Камерън: Забрана за продажба на британско оръжие за Израел би укрепила "Хамас"

Забрана Обединеното кралство да продава оръжие на Израел само би укрепила “Хамас”, заяви британският външен министър Дейвид Камерън за Би Би Си. Камерън посочи, че въпреки че няма да подкрепи голяма наземна офанзива в град Рафах в Ивицата Газа, Обединеното кралство няма да копира плановете на САЩ за спиране на някои продажби на оръжие. Той каза,..

публикувано на 12.05.24 в 16:11

Искат изграждане на ракетни площадки за противоградова защита в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил инж.Огнян Атанасов и областният управител инж.Александър Пандурски инициират среща с Изпълнителната агенция “Борба с градушките”. Ще се настоявя за изграждане на ракетни площадки и противоградова защита. За това настояват и земеделски прозиводители и най-вече овощари и черешопроизводители от района. Над 20  хил. декара са..

публикувано на 12.05.24 в 16:06