Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама пешеходци пострадаха на пешеходни пътеки в Перник

Снимка: Радио Шумен

Двама пешеходци са пострадали в Перник, след като са били блъснати от автомобили на пешеходни пътеки. Пътно-транспортните произшествия са от 29 март, съобщиха от полицията. 

Пострадалите са жена на 55 години и 71-годишен мъж. Двамата са с множество травматични увреждания. 

Инцидентите са станали на пешеходни пътеки на една от най-натоварените улици в Перник – „Св. св. Кирил и Методий” и на кръстовището на улиците „Искър“ и „Кракра“. 

 Извършени са огледи на местопроизшествията и са образувани досъдебни производства под надзора на прокуратурата. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Еманюел Макрон и Си Цзинпин по време на визита на френския президент в Китай

Еманюел Макрон и Си Цзинпин и дамите им на разходка в Пиринеите

Френският президент Еманюел Макрон кани китайския си колега Си Цзинпин днес на планинска разходка в Пиренеите, предаде Франс прес. Двете първи дами ще придружат съпрузите си. Си беше посрещнат тържествено в Париж вчера, проведе разговори с Макрон и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Еманюел Макрон заяви на общ..

публикувано на 07.05.24 в 07:41

БНР подписва споразумения с партиите, коалициите и инициативните комитети за предизборната кампания

Днес Българското национално радио кани регистрираните за изборите партии, коалиции и инициативни комитети да подпишат споразумение за отразяване на кампанията преди вота за народни представители и за Европейски парламент. Документите ще се подписват от 10 до 17 часа - в сградата на БНР на адрес: град  София, булевард "Драган Цанков" №4...

публикувано на 07.05.24 в 07:38

Хакерски пробив в британското Министерство на отбраната

Би Би Си съобщи за голям хакерски пробив в данните на британското Министерството на отбраната. Скай нюз твърди, че това е дело на Китай. Хакери са получили достъп до данни на обслужващ военен персонал, съобщи Би Би Си. Известно е, че хакерите са се добрали до система та  за заплати, включваща имената и банковите данни както на..

публикувано на 07.05.24 в 07:36

Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Днес до 17 часа е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно..

публикувано на 07.05.24 в 07:28
Димитър Главчев

Казусът с болница "Мама и аз": Премиерът изпраща сигнал в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев ще инициира среща с министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева, с вицепремиера и министъра на финансите Людмила Петкова, с изпълнителния директор на болницата по детски болести д-р Благомир Здравков и с проф. Иван Литвиненко. На нея се очаква да бъдат обсъдени и намерени решения на..

публикувано на 07.05.24 в 07:28

Петима убити в Рафах при израелска операция в района

Най-малко петима души са били убити при израелски атаки по град Рафах, информираха от местна болница, след като Израел обяви, че няма да се откаже от плановете си за операция там. Палестински медии съобщиха, че танкове и войници атакуват и пункта „Керем Шалом“, разположен на около 3 километра от града. Разрушен е терминалът за разпределение на..

публикувано на 07.05.24 в 03:18

"Хамас" е приел предложение за прекратяване на огъня

Палестинската групировка „Хамас“ е приела предложението на посредниците от Египет и Катар за условията за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. От израелската армия обаче заявиха, че продължават с плановете си за операция в град Рафах на фона на призивите на международната общност за въздържане от страна на Тел Авив.  Пред телевизия "Ал-Джазира"..

обновено на 07.05.24 в 01:16