Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ревизия на общинската болница в Дупница

Общинската болница в Дупница.
Снимка: Кирил Фалин

Кметът на Дупница Първан Дангов разпореди ревизия на общинската болница след провален конкурс за нов медицински управител на здравното заведение и коментари в лекарското съсловие и колектива за нарушения и дори афери.  Бивш неин управител обяви на пресконференция, че се гонят лекари, за да я ликвидират, имало индикации, че едната от сградите - бившата Транспортна болница, ще бъде продадена.

Общинската болница се ръководи от и.д. рентгенологът д-р Стефан Николов, който се яви на злополучния конкурс на 4 април, но получи слаба оценка и не беше класиран.

Както и конкурентът му стоматологът от София Бойка Боянова също не беше избрана. Вървят коментари, че конкурсът е провален умишлено, че това е резултат от острите нападки и крамоли и скандали между политическите партии в ОбС.

До местните избори м.г. здравното заведение се управляваше от прокурист, 5 години. Но тя напусна, като беше обявено, че болницата е на печалба. Сега се поставя под съмнение и доброто финансово състояние на болницата. Лекари напускали, други били принуждавани да напуснат, спирали ражданият в АГ отделението, нивото в хирургията пада и какви ли не още коментари. Кметът Първан Дангов заяви:

"Коментарите ги има, казано е на пресконференция. Искам да видя от първа ръка дали е така".

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Музеят на хумора и сатирата в Габрово

164 години от провъзгласяването на Габрово за град

Днес е денят на Габрово, в който жителите му отбелязват 164 години от провъзгласяването на селището за град. Празникът ще започне с молебен за благополучието на жителите на Габрово. Денят е неучебен и учениците могат да се възползват от поканата на културните институции, които обявяват Ден на отворените врати за всички възрасти. За..

публикувано на 17.05.24 в 07:54

Русия експулсира военното аташе на Великобритания в Москва

Русия експулсира военното аташе на Великобритания в Москва като ответна мярка срещу идентичен ход на Даунинг стрийт, който обвини руското военно аташе в спонсориране на шпионаж и хакерски атаки срещу висши британски служители. От руското външно министерство са обявили британското военно аташе Ейдриън Кохил за "персона нон грата". Той..

публикувано на 17.05.24 в 07:48
Гасене пожар след нощен  ракетен удар върху частни сгради в Харков, 10 май 2024 г.

Удари между Киев и Русия: Най-дългата атака от началото на войната, има жертви

Киев атакува с дронове окупирания Крим и руската Белгородска област. Съобщава се за жертви. Въздушната тревога, обявена в голямата част от Харковска област в Североизточна Украйна, беше отменена рано тази сутрин, след като представители на местните власти съобщиха за удари, нанесени от руски дронове и предупреждение за ракетна опасност в град..

публикувано на 17.05.24 в 07:41

Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. Ангажирани за нея са 13 000 квестори...

публикувано на 17.05.24 в 07:31

Планова профилактика на предавател

На 17 май ще бъде извършена планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателя на ултракъси вълни СОКОЛАРЦИ 4 на честота 88.2 MHz, излъчващ програма „Хоризонт.  Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програма „Хоризонт“ през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 17.05.24 в 07:00

НБУ чисти райони в "Овча купел" под мотото "Пикник за смет"

Утре ще се проведе акция на НБУ, озаглавена "Пикник за смет" . Идеята е студентите и преподавателите да направят жест за по-чиста и приветлива среда, да се пренесат комфортът и уютът на университета извън територията му. Желаещите да се включат в кампанията се събират пред НБУ в 09.30 часа на 18 май, събота. Почистването ще започне в..

публикувано на 17.05.24 в 06:54

Експерти искат изграждането на високоскоростни ЖП линии да стане държавен приоритет

Изграждането на високоскоростни железопътни линии да стане основен държавен приоритет, настояват експерти в сектора. Те изтъкват необходимостта от дългосрочна програма за развитие на този вид транспорт, съобразена с политиките на Европейския съюз. Липсата на средносрочни и дългосрочни програми за развитието на железопътния транспорт обричат..

публикувано на 16.05.24 в 22:45