Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов медал от европейското първенство по бокс за младежи

Атанас Динков си гарантира минимум бронзово отличие
Снимка: БФ Бокс

Атанас Динков си гарантира минимум бронзово отличие от европейското първенство по бокс за младежи и девойки в Пореч. На ринга в Хърватия талантът се класира за полуфиналите в категория до 54 килограма. Той постигна трудна победа над Али Демирезен (Турция).

Под наставленията на олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов Динков показа високо ниво и изпрати съперника си в нокдаун в първия рунд. Той продължи да стои добре на ринга и макар Демирезен да изравни играта, българинът си проправи път към полуфиналите след 5:2 съдийски гласа. Утре Динков ще срещне Омар Аслънлъ (Азербайджан) за място на финал.

В категория до 57 килограма Константин Костов допусна обрат. Талантът  спечели първия рунд, но отстъпи в следващите два и отпадна след поражение с 1:4 съдийски гласа от Адам Мача (Албания).


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тибо Куртоа

Тибо Куртоа пропуска Евро 2024

Белгийският вратар на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа няма да бъде повикан в националния отбор за предстоящото Европейско първенство по футбол, тъй като бе извън игра през по-голямата част от сезона заради контузия, информира треньорът Доменико Тедеско. 31-годишният футболист не е играл до момента през сезона след като претърпя травма на коляното..

публикувано на 01.05.24 в 12:02
Ипсуич

Ипсуич е на точка от Висшата лига на Англия

Отборът на Ипсуич Таун победи Ковънтри Сити с 2:1 като гост в отложен двубой от 44-ия кръг на английската втора футболна дивизия "Чемпиъншип" и е само на една точка от промоция във Висшата лига за първи път от 22 години насам. Ипсуич събра 93 точки на второто място във временното класиране кръг преди края, с 3 повече от третия Лийдс, което..

публикувано на 01.05.24 в 11:13
Павел Мороз

Нефтохимик привлече руския волейболист Павел Мороз

Нефтохимик привлече руския волейболист Павел Мороз, съобщиха от бургаския клуб чрез официалната си страница в социалните мрежи. Мороз е седмият състезател за новия сезон, когото ВК Нефтохимик 2010 обявява след Аксел Трухчев, Красимир Георгиев, Венцислав Рагин, Розалин Пенчев, Шимон Крайчович и Франсоа Ребейлор. 37-годишният диагонал става..

публикувано на 01.05.24 в 10:29
Олимпиакос - Барселона

Барселона и Макаби (Тел Авив) поведоха в четвъртфиналите на Евролигата

Отборите на Барселона и Макаби Тел Авив поведоха в четвъртфиналните си серии в баскетболната Евролига за мъже. Гръцкият Олимпиакос отстъпи като домакин пред испанския Барселона с 80:82 (13:13, 24:19, 14:25, 20:14, 9:11) след продължение и вече изостава с 1-2 победи в плейофите. Следващият двубой ще бъде изигран отново в гръцката столица Атина..

публикувано на 01.05.24 в 09:29
Цветан Соколов

Цветан Соколов със сребърен медал в първенството на Русия

Цветан Соколов спечели сребърен медал с тима на Динамо (Москва) във волейболното първенство на Русия. Тимът загуби третия мач от финала срещу Зенит (Казан) с 1:3 (20:25, 22:25, 25:17, 20:25), а с това и серията с 0:3. Българинът завърши с 3 точки, а от неговите съотборници се отличи Денис Богдан с 14. За победителите най-резултатен беше..

публикувано на 01.05.24 в 06:58
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си в Мадрид

Защитаващият титлата си и втори поставен Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. Двукратният шампион постигна труден успех над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:7(5), 7:6(4) за 2:52 часа в повторение на миналогодишния..

публикувано на 01.05.24 в 06:52
Лиа Каратанчева

Лия Каратанчева преодоля квалификациите в Бонита Спринг

Националката за "Били Джийн Кинг къп" Лия Катаранчева преодоля квалификациите на турнира по тенис на червени кортове в Бонита Спринг (САЩ) с награден фонд 100 хиляди долара. Българката постигна две победи в пресявките. Първо тя се наложи над Ема Лела (САЩ) с 6:2, 6:2, след което спечели Виктория Флорес (САЩ) с 6:1, 5:0 и отказ на..

публикувано на 01.05.24 в 06:46