Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 с първа пролетна победа, Локо (Сф) пропусна да вземе точка в Бистрица

ЦСКА 1948 - Локомотив (Сф)
Снимка: БТА

ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 2:1 в мач, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но домакините направиха пълен обрат с две попадения на капитана си Радослав Кирилов. Успехът е първи тази пролет за "червените".

Първата опасност пред една от двете врати дойде в четвъртата минута, когато Радослав Кирилов стреля в ръцете на вратаря на гостите Александър Любенов.

Локомотив откри резултата при първата си опасна атака. В 12-ата минута Улрих Маи бе изведен по лявото крило, той направи серия от залъгващи движения и подаде с външен фалц към оставения непокрит Димитър Митков, който от точката на дузпата вкара за 0:1.

В 20-ата минута Симеон Мечев от "железничарите" опита силен изстрел отдалеч, но топката не попадна във вратата. Малко по-късно Любенов спаси удар на Емил Ценов на другата врата.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Талис изведе Бирсент Карагарен отдясно, бившото крило на Локомотив (Пловдив) центрира от въздуха, а Радослав Кирилов от воле вкара изравнителното попадение.

Веднага след това Кирилов бе близо и до пълен обрат, като финтира няколко защитници на гостите и влезе мощно в наказателното поле, но излезлият да го пресрещне вратар Любенов успя да избие топката с крак.

В 54-ата минута Бирсент Карагарен задържа майсторски топката вдясно, финтира два пъти Симеон Мечев и центрира, като Радослав Кирилов вкара втория си гол в мача с глава.

В 64-ата минута Карлос Франса от Локомотив стреля остро с глава, а вратарят Петър Маринов показа отличен рефлекс и изби на голлинията с крак.

В 71-вата минута Диого Тешейра от гостите стреля с левия крак извън наказателното поле, като топката профуча покрай левия стълб на вратата на домакините.  

В 90-ата минута резервата на Локомотив Калоян Кръстев стреля с глава над напречната греда.

Локомотив показа може би най-добрата си игра през тази пролет, но не успя да стигне до точка в Бистрица след пропуските, които направи - 2:1 за ЦСКА 1948.

Благодарение на трите точки, тимът на ЦСКА 1948 се изкачи на шесто място в класирането на първенството, като има точка аванс пред Крумовград и Ботев (Пловдив). "Червено-черните" са на 14-о място с 28 точки. 

В последния кръг от редовния сезон ЦСКА 1948 ще гостува на Локомотив в Пловдив, а столичните "железничари" ще играят срещу другия пловдивски тим Ботев. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнир в Италия

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" във Франкавила ал Маре (Италия) с награден фонд 74 825 евро.  Българинът отстъпи пред номер 4 в схемата и 164-и в световната ранглиста Андреа Пелегрино (Италия) с 3:6, 6:4, 5:7след близо три часа на корта. 22-годишният Андреев имаше преднина от 5:2 в..

публикувано на 08.05.24 в 20:26
Радостин Кишишев

Радостин Кишишев се раздели с Ботев (Пд)

Радостин Кишишев вече не е част от Ботев (Пловдив), съобщиха от футболния клуб. Бившият национален състезател на България изпълняваше ролята на административен директор на “канарчетата”, но двете страни са прекратили взаимоотношенията си по взаимно съгласие. “Клубът изразява своите благодарности за професионализма и отношението и му пожелава..

публикувано на 08.05.24 в 19:37
Бенжамен Тома

Бенжамен Тома спечели 5-ия етап от Джирото, Погачар остава начело в класирането

Френският състезател Бенжамен Тома от отбора Кофидис спечели победата в петия етап на Колоездачната обиколка на Италия. Етапът беше дълъг 178 км между Генуа и Лука, като имаше общо изкачвания от 1700 метра. Тома даде най-добро време 3:59.59, като спебечели и бонус от 14 секунди. Французинът победи във финален спринт датчанина Михаел Валгрен..

публикувано на 08.05.24 в 19:30
Женски национален отбор

Волейболистките ни загубиха драматично от тима на Украйна

Националният ни отбор по волейбол за жени загуби от тима на Украйна с 2:3 (25:18, 20:25, 25:20, 22:25, 21:25) във втората си контрола преди старта на Лигата на нациите. Двубоят се изигра при закрити врати в зала "Христо Ботев". Предния ден нашите завършиха 2:2 със същия съперник по договорка между треньорите Лоренцо Мичели и Иван Петков да се..

публикувано на 08.05.24 в 19:18
Велислав Вуцов

Съдийската комисия осъди остро поведението на Велислав Вуцов

Съдийската комисия към Българския футболен съюз осъжда остро поведението на старши треньора на ФК Янтра (Габрово) - г-н Велислав Вуцов, се казва в позиция на комисията. Треньорът на Янтра Велислав Вуцов бе глобен с 2500 лева от Дисциплинарната комисия за поведението си. "Георги Йорданов се казва. Приканвам всички хора в Габрово, които идват на мача,..

публикувано на 08.05.24 в 18:17
Валентина Георгиева и Филип Янев

Радушно посрещане на Валентина Георгиева в нейния клуб

Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева и нейният треньор Филип Янев беше посрещната официално от състезателките от нейния клуб Левски-Спартак в залата по спортна гимнастика на стадион "Георги Аспарухов". Децата й бяха подготвили много изненади, цветя и торта, а на събитието присъства и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев и..

публикувано на 08.05.24 в 17:59
Йошихито Нишиока

Григор Димитров научи съперника си за втория кръг на турнира в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра. До момента японецът и поставеният под номер 8 в..

публикувано на 08.05.24 в 17:52