Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако.

Монегаските отложиха малко развръзката с победа у дома си с 1:0 над Лил, но изостават с 11 точки от лидера. В друга среща от 29-ия кръг Марсилия - Ница 2:2.

Килиан Мапе и компания рано-рано решиха нещата в своя полза през първото полувреме, когато само рамките на три минути реализираха две попадения. Усман Дембеле откри за ПСЖ в 19-ата минута след асистенция на Сени Маюлу. Три минути по-късно Мбапе успя да отклони малко щастливо центриране отляво и да порази целта за 2:0 в полза на гостите.

Точно след час игра Усман Дембеле направи резултата класически, но това, което ще се запомни в 60-ата минута е уникалната аистенция, която Мбапе даде на Дембеле. Французинът преодоля по фамозен начин бранител на Лориен на самата аутлиния преди да даде головия пас към своя съотборник.

Бамба успя да намали пасива на Лориен с гол в73-ата минута, но в последната минута на мача Мбапе вкара втория си гол за крайното 4:1.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спартак Плевен и Балкан попълниха четворката в баскетболното първенство

Шампионът Балкан продължава защитата на титлата си в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) след домакински успех над ЦСКА с 94:74 (31:4, 19:24, 22:21, 22:25) в Ботевград. Балкан надделя в четвъртфиналната серия между двата отбора с 2-1 победи и намери място на полуфиналите, където ще се изправи срещу лидера в редовния сезон Черноморец в..

публикувано на 04.05.24 в 05:31
Макс Верстапен

Макс Верстапен най-бърз в спринтовата квалификация в Маями

Макс Верстапен с Ред Бул ще започне спринта на пилотите от Формила 1 в Маями от първата позиция на стартовата решетка, след като триумфира в петъчната квалификация. На втората позиция ще бъде пилотът на Ферари Шарл Леклер. Трети на стартовата решетка ще се нареди вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес, който ще подели втората редица с Дениъл Рикардо от..

публикувано на 04.05.24 в 05:14

УЕФА увеличи броя на играчите за Европейското първенство в Германия

Европейската футболна централа УЕФА се съгласи да увеличи броя на играчите от 23 на максимум 26 в разширените състави на участниците на Европейското първенство това лято в Германия, съобщиха от централата. Отборите традиционно обявяват по 23-има играчи в съставите си за големите първенства, но УЕФА разреши да се добавят по трима допълнителни футболисти..

публикувано на 04.05.24 в 05:08
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

Кристин Кръстева с 30-то място в многобоя на ЕП по спортна гимнастика при девойките

Кристин Кръстева се класира 30-а в квалификациите за многобоя при девойките на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Българката има актив от 45.698 точки, след като получи оценки 11.966 на прескок, 10.700 на смесена успоредка, 11.666 на греда и 11.366 на земя. В пресявките на прескок тя е 32-а със средна оценка от..

публикувано на 03.05.24 в 22:03
Спартак Варна

Спартак Варна се завърна в Първа лига

Отборът на Марек загуби с 1:3 при гостуването на Спортист Своге в среща от 31-ия кръг на Втора лига и узакони завръщането на Спартак Варна в елита. Марек е трети в класирането на 9 точки от лидера Спартак, който в оставащите три кръга не може да бъде изместен от едно от двете първи места в класирането, даващи промоция за Първа лига.

публикувано на 03.05.24 в 20:16
Втора лига

Добруджа и Септември не си отбелязаха гол

Добруджа и Септември София завършиха при нулево реми в най-интригуващия мач от 31-ия кръг на Втора лига.  Двата отбора не успяха да си отбележат попадение на стадиона в курорта Албена и запазиха позициите си в класирането.  Септември е втори с 59 точки и все по-близо до завръщане в елита, докато Добруджа се отдалечи от целта си за участие в плейофите..

публикувано на 03.05.24 в 17:48
Кирил Киров

Кирил Киров се класира за финала на 10 метра пистолет в Баку

Кирил Киров влезе във финала на 10 метра пистолет за мъже на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Най-добрият български стрелец за миналата година даде пети резултат в квалификациите с 582 точки, пет по-малко от лидера Юсуф Дикец от Турция. Другият българин Самуил Донков остана 43-и с 573 точки.  Финалът с участието на Кирил Киров..

публикувано на 03.05.24 в 16:28