Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева
Снимка: FIDE

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан.

Виктория Радева се наложи с черните фигури срещу испанката Адара Ридрегес Редондо и е на 41-ва позиция с 4 точки. Надя Тончева пък победи с белите фигури туркинята Екатерина Аталик и заема 30-то място. Гергана Пейчева е на 73-та позиция с 3 точки и половина след успех с белите фигури срещу австрийката Киара Полтерауер.

В изцяло българската партия от изминалия шести кръг Антоанета Стефанова и Петя Караиванова завършиха реми. Караиванова е с 3 точки на 106-то място, докато Стефанова има 2 точки и половина и е на 121-ва позиция в подреждането.

Европейското първенство продължава днес с партиите от седмия кръг.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Славия и Арда завършиха 0:0

Славия и Арда не се победиха

Отборите на Славия и Арда завършиха 0:0 в първа среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Така шансовете на домакините от София за седмата позиция станаха почти илюзорни. Тимът воден от Златомир Загорчич има актив от 37 точки и заема 10-то място, а Арда е 9-ти с 41 пункта...

публикувано на 06.05.24 в 19:56
Йоана Илиева

Йоана Илиева се класира седма в Сеул

Йоана Илиева се класира на седмо място в изключително силния турнир Гран При на Сеул. В надпреварата на сабя жени участваха 135 фехтовачки, сред които бяха всички от топ 10 в световната ранглиста. Илиева се включи директно във втория ден, в боевете на най-добрите 64 в турнира заради осмото си място в ранглистата. В първата си среща тя се..

публикувано на 06.05.24 в 18:10
Мирослава Минчева

Минчева и Костадинова не намериха място във финала на 25 м пистолет

Мирослава Минчева завърши на 28-мо място на 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Баку (Азербайджан). Българската състезателка записа 576 точки в квалификациите.  Другата наша представителка в дисциплината Антоанета Костадинова остана на 35-то място с 574 точки. Най-добър резултат в квалификациите постигна..

публикувано на 06.05.24 в 16:50
Еди Пенев

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев с успешна операция на рамото

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция. Интервенцията на рамото, при която е възстановена скъсаната връзка, е извършена от доц. д-р Владимир Русимов и от неговия екип в МБАЛ Вита в отделението по Ортопедия и травматология в София, а разходите по лечението и възстановяването му са поети от Българска федерация гимнастика...

публикувано на 06.05.24 в 16:05
Григор Димитров

Григор Димитров срещу австриец или японец в Рим

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу победителя от двубоя между Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония) във втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро. Българинът е поставен под номер 8 в схемата и почива на старта. Димитров, който е 10-и..

публикувано на 06.05.24 в 14:52
Шаби Алонсо

И след изравнения европейски рекорд: Алонсо вижда неща за подобрение в Байер

Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Шаби Алонсо все още вярва, че отборът му има потенциал да се подобри, след като в неделя продължи серията си без загуба до 48 мача във всички турнири, за да изравни рекорда в европейския футбол като цяло. Шампионът на Германия разгроми Айнтрахт (Франкфурт) с 5:1 в Бундеслигата в неделя, за да изравни рекорда на..

публикувано на 06.05.24 в 14:07

Кливланд продължава напред в НБА

Донован Мичъл отбеляза 39 точки, а Кливланд Кавалиърс победи със 106:94 Орландо Медик в седмия мач от серията и продължава на полуфиналните плейофи на Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). Мичъл, който вкара 17 точки в третата четвърт, записа 15 от 17 опита при наказателните удари и добави 9 борби. Карис ЛеВърт добави 15..

публикувано на 06.05.24 в 10:54