Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжен с меч мъж вилня в лондонското метро, има ранени

Инцидентът най-вероятно не е терористичен.
Снимка: БТА

Британската полиция арестува мъж, въоръжен с меч, след съобщения за хора, които са били намушкани в североизточен Лондон, предаде Ройтерс.

36-годишният мъж е арестуван, след като полицията е била извикана заради превозно средство, което се е забило в къща. Полицията съобщи, че заподозреният е нападнал граждани и двама полицейски служители. 

Силите на реда казаха, че инцидентът не изглежда свързан с тероризъм и не търсят други заподозрени. 


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Отлага се протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник се отлага, стана ясно след среща между премиера Димитър Главчев и синдикатите.   Постигната е договореност още 40,7 млн. лева да бъдат отпуснати за висшето образование, съобщи на брифинг в Министерски съвет служебният премиер Димитър Главчев след среща с представители на синдикатите...

публикувано на 17.05.24 в 18:22

ЦИК определи местата и броя на секциите, които ще се разкрият в чужбина за вота на 9 юни

ЦИК определи с решение местата и броя на секциите, които ще се разкрият в чужбина за изборите на 9 юни. Взета е предвид цялата постъпила информация за подадени заявления, както и решението с което ЦИК вече разкри служебни секции в  посолства, консулства и места, на които на предходни избори са гласували не по малко от 100 избиратели. Взети..

публикувано на 17.05.24 в 17:58

Камиони с помощи за Газа потеглиха от плаващото пристанище, строено от американски военни

Първите камиони с хуманитарна помощ за палестинците в Ивицата Газа потеглиха тази сутрин от плаващото пристанище, което бе построено от американските военни. Помощта е осигурена в голямата си част от Европейския съюз и преминава през предварителни израелски проверки в Кипър, предаде Ройтерс. Израелски войници продължават да публикуват..

публикувано на 17.05.24 в 17:46
ген. Олександър Сирски

Сирски очаква още по-тежки битки в Украйна

Руската федерация няма планове да завладява Харков, обяви руският президент Владимир Путин. Но добави "към днешна дата", а войските му и днес подложиха втория по големина украински град на ракетна атака. Путин: Москва няма да позволи да ѝ поставят ултиматуми за Украйна Руското настъпление в Североизточна Украйна не спира, а..

публикувано на 17.05.24 в 17:42

Тестът и отговорите от днешната матура по български език и литература са на сайта на МОН

Тестът и отговорите от днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература  са публикувани в сайта на Министерството на образованието и науката , съобщи пресцентърът на МОН. Интерпретативно съчинение на тема "Цената на компромиса" в "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски или есето "Мълчанието - сила или безсилие" - това се падна на..

публикувано на 17.05.24 в 17:25
Снимката е илюстративна.

Дъждове и мощни бури в Южна Германия

Проливни дъждове и силни бури имаше през изминалата нощ в Южна Германия. Най-засегната е провинция Бавария. В Нюрнберг се наложи водолази да спасяват двама души от покрива на автомобил, пропаднал в наводненото метро. В четвъртък следобед и през нощта срещу петък през Бавария премина силна буря, която причини щети най-вече в Нюрнберг. Според..

публикувано на 17.05.24 в 17:20

"Витоша-ски": Не може да се твърди, че Симеоновският лифт спира да работи окончателно

Не може да се твърди, че Симеоновският лифт спира да работи окончателно. Това съобщиха за БНР от ръководството на фирмата-концесионер "Витоша-ски" във връзка с разпространената информация за спирането на съоръжението, което е в ремонт от края на миналата година. Не е ясно обаче кога ще се реши въпросът с отказа на доставчика на резервни части да..

публикувано на 17.05.24 в 17:03