Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъден за убийство полицай се барикадира в дома си в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Осъден за убийство полицай се барикадира в дома си в Пловдив и отказва да се предаде. 

Върховният касационен съд постанови днес най-тежката присъда - доживотен затвор - за Венцислав Караджов за това, че на 15 май 2015 година е застрелял родителите си. 

Мъжът е решил да не излиза, това научи БНР от адвоката му Зоя Тошкова. 

Тя е разговаряла с него по телефона и се опитала да го убеди да се предаде, но той ѝ казал, че: "няма да лежи невинен в затвора и е решен на всичко". 

Мъжът е сам в къщата, твърди адвокатката.

Полицаи са обградили целия район. На мястото има и криминален психолог. Водят се преговори с осъдения.

Делото на Караджов се гледа за трети път от Върховния касационен съд. С днешното си решение върховните магистрати потвърдиха окончателно, че той е убил родителите си.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бурята в София

Среднощна буря в София, екипи отстраняват счупени клони и паднали дървета по улиците

Екипи на дирекция Аварийна помощ и превенция на Столичната община премахват счупени клони и дървета от пътните платна след бурята и силния вятър през нощта, съобщи директорът Красимир Димитров. Получените сигнали от тел. 112 са 43, като през нощта са отработени 19 от тях. Най-много сигнали за щети са подадени от районите Кремиковци, селата..

публикувано на 14.06.24 в 08:03

"За половин час всичко се помля." Погром от градушката в град Шипка

Пороен дъжд с градушка с големина на яйце връхлетя град Шипка снощи около 18.30 часа. "Всяка къща почти има щети. Масово автомобилите са без стъкла. Керемиди счупени, прозорци счупени. Реколта никаква не остава. Пълен апокалипсис . Взехме решение да обявим частично бедствено положение . Безсънна нощ беше за цялото население", разказа пред БНР..

публикувано на 14.06.24 в 08:00

Няма щети след силната буря в Русе в четвъртък

Силната гръмотевична буря, която премина снощи над Русе, не е нанесла щети.  Падналият дъжд е 10,5 литра на квадратен метър при среднодневна норма за месец юни от 7 литра на кв.м. Дъждът беше придружен от гръмотевици и шквал, който е достигал скорост от 86 километра в час.  За 29 минути по време на бурята температурите са спаднали с..

публикувано на 14.06.24 в 08:00

Избраните от два района заявяват в ЦИК от кой да бъдат обявени за депутати

Днес е срокът, в който кандидате за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани.  ЦИК оповести, че това са общо 25 кандидати, сред които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. ЦИК..

публикувано на 14.06.24 в 07:57

САЩ, Франция и Израел ускоряват усилията за намаляване на напрежението между Тел Авив и "Хизбула"

Лидерите на страните от Г-7 ще продължат годишната си среща на върха. Въпросът за прекомерния индустриален капацитет на Китай и подкрепата на Пекин за Русия, както и растящата нелегални миграция, ще бъдат центъра на разговорите днес. В първия ден от срещата на върха водеща тема беше Украйна. Съединените щати, Франция и Израел са се договорили..

публикувано на 14.06.24 в 07:54

87 стълкновения е имало в района на Краматорск в Украйна

Украинската армия съобщи, че ситуацията остава напрегната в района на Краматорск, където през вчерашния ден е имало 87 стълкновения. Напрежение има и на Кураховското направление.  В Харковска област продължават боевете край Волчанск.  Най-тежко остава положението край Покровск, в Донецка област, където руснаците над 30 пъти са се опитали..

публикувано на 14.06.24 в 07:48

Георги Ангелов: Това е краят на ерата Нинова и на падението на БСП

"Не сме доволни от резултата на изминалите избори. Не сме доволни и от поредните, шести парламентарни избори. Корнелия Нинова след 2017 г. ни води само надолу. Това е краят на ерата Нинова – ерата на падение на БСП . Оттук нататък трябва да говорим за бъдещето. БСП има електорален потенциал." Това заяви пред БНР Георги Ангелов,..

публикувано на 14.06.24 в 07:36