Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама полицаи са ранени в сблъсък с протестиращи от опозицията в Албания

Еди Рама
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Тирана двама полицаи са леко ранени при сблъсъци между протестиращи и полиция по време на демонстрация на опозицията пред парламента на Албания, съобщава БТА. 

Протестът е с искане за оставката на министър-председателя Еди Рама след разследване на италианската телевизия "РАИ" (Rai 3), в което се твърди, че албанското правителство е свързано с криминално проявени хора.

Протестиращите бяха разпръснати със сълзотворен газ.

А в парламента след множество прекъсвания на пленарното заседание управляващото мнозинство на Социалистическата партия на Албания на Еди Рама успя да гласува за отхвърляне на искането на опозицията за дебати по разследването на "РАИ 3".

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Асен Василев

Асен Василев има силни съмнения за третия мандат

“Това, което трябва да се отчете, е, че видяхме за първи път разцепление в групата на ДПС, които не гласуваха единодушно за първия мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев след неприетия кабинет с първия мандат.. "Нищо няма да бъде както е било. За съжаление, България през последните..

публикувано на 03.07.24 в 16:56
Делян Пеевски в НС - 3 юли 2024г.

Пеевски: Видяхме, че има 30 евроатлантически депутати ДПС. И те ще бъдат депутати

Вървим към избори, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски веднага след гласуването за правителство: "България пропусна уникалния шанс да има евроатлантическо правителство.... Вторият мандат не може да се случи, вече е ясен, третият - както виждаме и ГЕРБ няма да го подкрепят, няма да се случи. И какво значи - днеска вървим към избори. Русия..

публикувано на 03.07.24 в 16:55
Изявление на служебния премиер Димитър Главчев след гласуването на проектокабинета

Главчев: Мога отново да съм служебен премиер, ако няма кой друг

Аз си работя, изпълнявам си задълженията. Не мога нищо да прогнозирам, каза служебният премиер Димитър Главчев, след гласуването в парламента, при което беше отхвърлена номинацията на Росен Желязков за министър-председател. Народното събрание не избра Росен Желязков за министър-председател Бюджетната процедура е септември-октомври. Имаме още два..

публикувано на 03.07.24 в 16:43

Татяна Буруджиева: Отиваме на избори и ще се засили натискът Радев да създаде политически проект

Правителство с втори мандат изглежда много нереалистично заради това разцепване на ДПС. Най-вероятно отиваме пак на избори. Това прогнозира пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева и коментира: " За да се изпълни третия мандат, това означава да се изпълни предложението на "Възраждане" за обединение на всички партии..

публикувано на 03.07.24 в 16:34

Народното събрание не избра Росен Желязков за министър-председател

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:24
Красимира Катинчарова прави изказване в НС -  3 юли 2024 г.

Красимира Катинчарова към партиите: Не сте показали и грам покаяние за всичко, което сътворихте

По време на дебатите за гласуване на проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, депутатът от "Величие" Красимира Катинчарова се обърна към всички политически сили, участвали във властта: Парламентът обсъжда и гласува правителството, предложено от ГЕРБ-СДС ПГ на "Величие" ще гласува против правителство с първия мандат "Вие не сте показали и..

публикувано на 03.07.24 в 16:14
Съдебната палата в Кюстендил

Иван Белишки с условна присъда за лека телесна повреда на трима полицаи

Районният съд в Кюстендил наложи условна присъда на Иван Белишки, който се призна за виновен за причиняване на лека телесна повреда на трима полицаи. Случаят със сина на бившия кмет на Панагюрище е отпреди две години. Инцидентът станал на 26 април 2022 година в селцето Ломница, местността Ломнишки рид.  Трима полицаи били изпратени на място, откъдето..

публикувано на 03.07.24 в 16:09