Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Трифонова, обвинена в убийството на Пейо Пеев, пак иска да излезе от ареста

Автор:
Мярка за неотклонение на задържаната за убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова, 21 май 2024 г.
Снимка: БТА

По-малко от месец след като два съдебни състава ѝ отказаха по-лека мярка за неотклонение, бившият дипломат Красимира Трифонова, обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев, отново е поискала да излезе от ареста.

Това съобщиха от Софийския градски съд, който ще трябва да реши има ли нови обстоятелства, които налагат тя да бъде освободена от ареста.

Трифонова е обвинена, че в съучастие с дъщеря си - Габриела Савова, е убила по особено жесток начин Пеев.

Тялото на мъжа, който е съпруг на Савова, беше намерено в края на януари в опожарена кола на Витоша, а съдебно-медицинска експертиза установи, че той е бил удушен от двете жени.

От края на април, с решение на Софийския апелативен съд, Савова е под домашен арест, който се контролира с електронна гривна.

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Никола Николов - Паскал е бил задържан в Сърбия

Соченият за контрабандист Никола Николов - Паскал е бил задържан в Сърбия. Той е издирван във връзка с ареста и обвиненията на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Разследването в случая е за престъпна група, контрабанда и подкупи. От МВР все още не са потвърдили официално за..

публикувано на 29.09.24 в 08:14

Жители на селата Труд и Войводиново на протест заради липсата на удобен транспорт до Пловдив

Жители на селата Труд и Войводиново излизат на протест заради липсата на удобен транспорт до Пловдив. Протестиращите ще преминат в шествие по шосето за Карлово до кръговото кръстовище за село Строево. Жители на две села блокират Карловско шосе заради липса на градски автобуси Жителите на Труд искат автобусите по линия 1 от пловдивския..

публикувано на 29.09.24 в 08:09
Портрети на убити украински войници, Киев, 28 септември 2024 г.

Зеленски осъди руските удари срещу болница в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Москва в извършването на целенасочени удари срещу болници, след като руски ракети убиха 10 души в болница в граничния град Суми. Министърът на вътрешните работи Игор Клименко поясни в Telegram, че първо е бил извършен удар, който е убил един човек, и е повредил няколко етажа от болницата. При..

публикувано на 29.09.24 в 08:03
Изтребители Ф-35 на британските ВВС пристигат в базата

Антивоенен протест пред британската военновъздушна база в Кипър

Антивоенен протест пред британската военновъздушна база "Акротири" в Кипър организира днес Кипърският съвет за мир на фона на ескалиращото напрежение в Близкия изток. Активистите настояват за прекратяване на военните операции на Израел и предупреждават, че ситуацията застрашава и Кипър. Демонстрацията е в отговор на опасното развитие на военните..

публикувано на 29.09.24 в 07:51
Флагът на

Нетаняху: Смъртта на Насрала е повратна точка

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече "исторически повратна точка" смъртта на лидера на ливанската радикална организация "Хизбула" Хасан Насрала и определи убийството му като уреждане на сметки с "главния убиец". Ливанското правителство обяви тридневен национален траур за Насрала. Трансграничният огън между Израел и "Хизбула" продължава -..

публикувано на 29.09.24 в 07:47

Жълт и оранжев код за вятър и дъжд в цялата страна

Жълт и оранжев предупредителен код за вятър, дъжд и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. За северозападните области, а също и за София град, кодът е жълт и е за силен вятър (виж графиката по-долу). Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от..

публикувано на 29.09.24 в 07:37

Стари занаяти и бойни техники оживяват на фестивал в Шумен

Стотици зрители се събраха пред стените на Шуменската крепост, за да наблюдават историческа възстановка на превземането на крепостта от рицарите кръстоносци през 1444 година. Тя беше кулминацията на започналия вчера тридневен международен исторически фестивал "Доблест и слава",  Представителите на клубове за исторически възстановки от страната и..

публикувано на 28.09.24 в 22:03