Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма е изплатило над 9 млн. лв. на български хотелиери

Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма е изплатило на български хотелиери над 9 милиона лева, по програмата за подпомагане на разселени хора от Украйна.

Това потвърди за БНР заместник-министърът на туризма Павлин Петров, който участва в регионален форум в Ловеч.

"Вчера вече трябва да са пристигнали по сметките на хората, но това е тромав процес, дълъг процес. Все пак министерство на туризма е институция, която рекламира и привлича туристите, не е социален орган, който да разплаща, но се справихме в тази ситуация, макар и като служебен кабинет, в който сме във времето. Това беше и приоритет. Възможно най-бързо успяхме да задвижим машината да работи".


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кабинетът предлага Радев да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участие на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните - членки на НАТО, която ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ. Това съобщи правителствената пресслужба. И Радев, и Главчев ще участват в Срещата на върха на НАТО..

публикувано на 27.06.24 в 14:03
Владимир Малинов в НС, 27 юни 2024 г.

Министър Малинов: Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй"

След инцидента при спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". "Не е имало..

публикувано на 27.06.24 в 13:56

В Германия влиза в сила нов закон, който съкращава сроковете за получаване на паспорт

Днес в Германия влиза в сила новият закон за получаване на гражданство. Новата процедура трябва да съкрати сроковете за получаване на германски паспорт. Новият закон за гражданството в Германия прави възможно двойното гражданство. Натурализацията ще бъде възможна след 5 години пребиваване в Германия, вместо досегашните 8 години. За тези,..

публикувано на 27.06.24 в 13:38
Мярка за неотклонение на задържаната за убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова, 21 май 2024 г.

Бившата дипломатка, обвинена за убийството на зет ѝ, остава в ареста

Бившата дипломатка Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си Габриела Савова, е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев, получи пореден съдебен отказ да излезе на свобода. Съдът отказа да пусне на свобода Красимира Трифонова Съдът остави в ареста заподозряната в убийство Красимира Трифонова За малко повече от месец,..

публикувано на 27.06.24 в 13:21
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Благовест Георгиев: Няма да подавам оставка от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, чието име нашумя след участието му в катастрофа през април, няма да подава оставка. Тя беше поискана от колегите му, които го изключиха от всички комисии с негово участие, в това число и по пътна безопасност. Общински съветник от София – участник в катастрофа. Опитал да напусне местопроизшествието..

публикувано на 27.06.24 в 13:14
Асен Василев

Асен Василев: Победителят в изборите да си осигури мнозинство за правителство

От ПП-ДБ се усъмниха във възможността 50-ото НС да излъчи правителство.  На брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на коалицията Асен Василев отхвърли възможността за "връщане на жеста към ГЕРБ-СДС заради провалената ротация" и напомни, че отговорност на победителя на изборите е да осигури мнозинство:  "Политиката не е въпрос на жестове, а на..

публикувано на 27.06.24 в 13:14

МВР ще глоби Столичната община за неизпълнение на съдебното решение, отменило новата организация на движението в центъра

МВР ще глоби Столичната община между 2000 и 7000 лева за неизпълнение на съдебното решение, с което беше отменена новата организация на движението в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов: "Срокът, който сме дали, е до днес. Тук нищо не се случва. Това, което предстои от наша страна, е санкция по Закона за движение по..

публикувано на 27.06.24 в 13:03