Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил с молба за напускане

Снимка: БНР архив

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил Габриела Стоянова е подала молба да напусне съвета, каза председателят на Общинската избирателна комисия Венцислав Механджийски.

Причините и са лични, не ѝ е оказван натиск отникъде, коментира Стоянова за БНР. Тя вече е напуснала и ДПС.

Габриела Стоянова е кадър от Академията за млади политици на младежкото Движение за права и свободи и областен младежи председател за регион Кюстендил. 

Беше трета в листата за народни представители от Кюстендилска област на вота на 9 юни.

Стана първият общински съветник от ДПС в Кюстендил - на местните избори през октомври м.г. беше трета в листата, но с преференциите си изпревари дори водача - Николай Златарски, който пък стана депутат.

Стоянова работеше в PR отдела на партията.

Тя каза, че вече не е член на ДПС, но не коментира този факт.

Тази вечер ОИК ще разгледа молбата ѝ да не е съветник в Кюстендил, каза председателят на комисията Венцислав Механджийски.

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Студенти от военните училища и цивилни висшисти с възможност за военно обучение

Студенти от военните училища и български граждани с гражданско висше образование, ще могат да минават едногодишно обучение по военно дело. След това те могат да станат офицери от резерва. Това е едно от предложенията на Министерството на отбраната за решаване на въпроса с недостига на резервисти. Предложението за обучение по военно дело ще е..

публикувано на 07.07.24 в 08:47
Катедрален храм „Света Неделя“

Продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит

Продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит в столичния храм "Света Неделя". Митрополитската катедрала днес чества своя храмов празник. Празничните богослужения започнаха от рано сутринта с утреня от 7:35 часа и със света божествена литургия от 9.30 часа, оглавена от предстоятеля на..

публикувано на 07.07.24 в 08:38

Велико Търново чества 147 г. от Освобождението си

Във Велико Търново отбелязват днес 147 години от Освобождението от османска власт. В празничната програма са включени исторически обиколки, военен ритуал и концерти.  Безплатната пешеходна обиколка "147 години свободно Търново" с беседа започва от 10 часа от музей "Възраждане и Учредително събрание". Ще премине през музея "Затвор", покрай..

публикувано на 07.07.24 в 08:29

Израел и САЩ изпращат делегации в Египет за преговори за примирие в Газа

Израел и Съединените щати се очаква да изпратят делегации в Египет, за да обсъдят евентуалното прекратяване на огъня в Ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на информация на египетската телевизия "Ал Кахера Нюз", която цитира високопоставен египетски представител, според когото страната му води разговори с групировката..

публикувано на 07.07.24 в 08:16
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски обяви новата военноморска стратегия на Киев

Украинският президент Володимир Зеленски обяви новата военноморска стратегия на страната на фона на продължаващите руски удари срещу населени места и енергийна инфраструктура. Украйна има план за неутрализация на руското влияние в западната акватория на Черно море с нова национална военноморска стратегия, обяви президентът на страната..

публикувано на 07.07.24 в 08:12
Андрей Бабиш, Херберт Кикъл и Виктор Орбан обявяват създаването на

"Патриоти за Европа" ще има евродепутати от нужните за политическа група 7 държави

Белгийската крайнодясна партия "Вламс беланг" съобщи днес, че се присъединява към бъдещата нова група в Европейския парламент "Патриоти за Европа", създадена наскоро от унгарския премиер Виктор Орбан, чешкия ескпремиер Андрей Бабиш и лидерът на австрийската крайна десница Херберт Кикъл. С това общо в групата се включват евродепутати от седем държави..

публикувано на 07.07.24 в 08:04

Заседания на ръководните органи на ПП и ДСБ

Две от формациите в коалицията ПП-ДБ провеждат заседания на ръководните си органи. Националният съвет на "Продължаваме промяната" се събира днес, за да обсъди изборните резултати, предстоящите си приоритети и работата в коалиционния формат. От вчера заседава и Изпълнителният съвет на ДСБ. В края на юни Националният съвет на третата партия в..

публикувано на 07.07.24 в 07:50