Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът касира изборите за общински съветници в Пазарджик

Снимка: избори гласуване / Снимка: БТА

Пазарджишкият административен съд касира изборите за общински съветници в Пазарджик.

Делото беше образувано по жалба на трима кандидати, които оспориха разпределението на мандатите в градския парламент. Съдът е установил, че има разминаване в преброените и отчетените действителни и недействителни гласове, а също и гласовете "не подкрепям никого".

Пазарджишкият административен съд отправи искане до Конституционния съд да обяви за противоречащи на основния закон част от допълнителните разпоредби на Изборния кодекс.

Решението за касиране на изборите на общински съветници в Пазарджик може да бъде обжалвано в 14-дневен срок.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водоизточниците в Свищов са на критичния минимум

Водоизточниците в община Свищов са на критичния минимум, а в село Овча могила от 10 дена е обявено бедствено положение, заради безводието. На сериозен воден режим са повече от половината от селата в община Павликени. От Водоснабдителното дружество за Великотърновска област призоваха за разумно и рационално използване на водните ресурси само за..

публикувано на 07.07.24 в 12:50
Света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил, 7 юли 2024 г.

Втори ден продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит

Втори ден продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит в столичния храм "Света Неделя". Митрополитската катедрала днес чества своя храмов празник, а светата божествена литургия беше оглавена лично от предстоятеля на Българската православна църква. Патриаршеска Златоустова Света литургия..

публикувано на 07.07.24 в 12:36

Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов: Това е началото на партия "Величие", не е краят ѝ

Това е началото на партия "Величие", не е краят ѝ . Разцепихме парламентарната група и махнахме хората, които са под някаква зависимост. Това каза пред БНР Ивелин Михайлов, който представи себе си като член, симпатизант и избирател на партия "Величие". "Партията ни изигра огромна роля в парламента с това, че попречи да се случи правителство с..

публикувано на 07.07.24 в 12:27

ДСБ предлага технически кабинет с третия мандат

"Демократи за силна България" предлага технически кабинет с третия мандат. Ръководните органи на "Продължаваме промяната" и на "Демократи за силна" България провеждат отделни свои заседания, на които една от обсъжданите теми е коалиционната политика. В резолюция от Изпълнителния съвет на ДСБ се казва, че формацията предлага на..

публикувано на 07.07.24 в 12:15

Червен код за опасност от пожари в няколко области на Северна България

Червен код за опасност от пожари е обявен в няколко области на Северна България - Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра. Оранжев е кодът за пожари в Североизточна и Южна България, най-малка е опасността в Западна и Югозападна България. През изминалото денонощие са ликвидирани 139 пожара в страната. От "Пожарна безопасност и..

публикувано на 07.07.24 в 11:15
Азербайджанският президент Илхам Алиев с Виктор Орбан, 6 юли 2024 г.

Орбан разгневи Брюксел с участие в среща на Организацията на тюркските държави в Азербайджан

Унгарският премиер Виктор Орбан разгневи ЕС за втори път в рамките само на два дни - вторият път заради присъствието си на неформална среща на Организацията на тюркските държави на 5 и 6 юли в азербайджанския град Шуша. Тя иска да даде статут на наблюдател на непризнатата Севернокипърска турска република. На 5 юли Орбан посети Москва и обсъди с..

публикувано на 07.07.24 в 11:06