Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 пистолета са открити близо до мястото на стрелбата в "Модерно предградие"

Снимка: МВР

Четири пистолета, един от който - незаконен, са намерени в столичния квартал "Модерно предградие" близо до мястото на стрелбата, при която вчера беше убит 48-годишен мъж, а други двама бяха ранени, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов:

Три от оръжията са законни, а едно - незаконно.

"В близост до произшествието е захвърлен и един незаконен пистолет, който е газов, но е преправен на боен. Тепърва предстои да се установи това кой, какви и колко изстрела е произвел и кой е причинил убийството. Реално този, който отива на място, вероятно с идеята да се саморазправя, е срещнал сериозен отпор. Човекът, който беше убит във вчерашния ден, е известен на органите на МВР - сериозен, активен криминален контингент по различни линии на работа, предимно по рекет с изнудване и лихварската дейност", посочи министър Стоянов.

Стрелбата се разрази вчера около 15.00 часа. 48-годишен мъж почина на място, а двама други бяха ранени тежко. 22-годишен мъж е откаран в "Пирогов" с прострелни рани в гърдите и в крака, а 37-годишен - във ВМА с огнестрелна рана в бедрото. 
По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Близките и приятелите на убития в Цалапица Димитър Малинов, 24 март 2024 г.

Протест съпътства заседанието по делото за убийството на Димитър Малинов

Пловдивския районен съд е насрочено заседание по делото за укривателство срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица. Обвинението срещу тях е, че са помогнали на Рангел Бизюрев - основният заподозрян за убийството на 24-годишния Димитър Малинов, да укрие тялото и да избяга. В рамките на процеса срещу близнаците Бизюрев..

публикувано на 08.07.24 в 09:32
Ивет Купър

На Острова: Планът "Руанда" отстъпва на ново командване за гранична сигурност

Британското правителство ще пренасочи десетки милиони паунди от плана за Руанда към създаване на ново командване за гранична сигурност, съобщи новият министър на вътрешните работи Ивет Купър. Вътрешният министър Ивет Купър вече предприе първи стъпки за справяне с нелегалната миграция. От Министерството на вътрешните работи заявиха, че..

публикувано на 08.07.24 в 08:47
Теодор Славев

Теодор Славев: В ДПС последната инстанция е Доган. Той винаги печели

Нестабилни партии не могат да произведат стабилно управление. Това каза в интервю за БНР политологът Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи. " Като в сапунена опера сме в България с политическите процеси ", констатира той и прогнозира "доста неприятен път оттук нататък". ДПС е една от най-непрозрачните партии в..

публикувано на 08.07.24 в 08:34

Заради профилактика спират топлата вода на перничани

Спират топлата вода на перничани заради профилактика. Тазгодишният планов ремонт на топлоснабдителната система в Перник започва днес и ще продължи до 18 юли. За част от живущите в южната част на кв. "Изток" ремонтните дейности ще продължат до 31 юли. По-дългият период без топлоподаване в южната част на кв. "Изток" се налага заради лошото..

публикувано на 08.07.24 в 08:20

Националният съвет на "Да, България" обсъжда идеята на ДСБ за "технически кабинет"

В съобщение на Фейсбук страницата на "Да, България" се посочва, че днес на заседание на Националния съвет на партията ще бъде обсъдено предложението на ДСБ от вчера за "технически кабинет" с третия мандат. "Опит за третия мандат с "технически кабинет" би имал смисъл, ако в този парламент има максимално широко мнозинство за демонтиране на..

публикувано на 08.07.24 в 08:14

ПТП с две жертви затвори временно пътя София - Варна край с. Кесарево

Катастрофа между два автомобила временно затвори за движение главния път София-Варна - при разклона за село Кесарево, община Стражица. По първоначална информация единият от автомобилите е управляван от неправоспособен шофьор. На място са загинали двама души от другия автомобил. Екипи на полицията отклоняват автомобилите през..

публикувано на 08.07.24 в 08:07

Температурни рекорди в Кипър

В Кипър температурните рекорди от юни продължават и през юли. В сила днес е най-продължителното предупреждение за екстремни жеги, издавано в страната – за 20 часа непрекъснато. Чести горещи вълни се очакват на острова през целия месец, според метеоролозите. Жълт код за високи температури действа от 21.00 ч. снощи до 17.00 ч. днес, обяви..

публикувано на 08.07.24 в 08:02