Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Григор Сарийски: Има основания да се смята, че Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз

Доц. Григор Сарийски
Снимка: БГНЕС

Според икономиста доц. Григор Сарийски има основания да се смята, че идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз, събирайки заеми от различни хора във връзка с изградения в село Неофит Рилски комплекс "Исторически парк" и така е ощетил бюджета:

"По-големият проблем не е толкова, че са ощетявани държавни институции, т.е. парите, които не са влезли под формата на данъци, като разбира се и това е нанесен ущърб. По-сериозният ущърб е нанасен на частните лица, които ако са се запознавали с дейността на парка единствено от техните проспекти, брошури и т. н. са оставали с впечатления, които са меко казано погрешни и заблуждаващи. И влагайки парите си в едно предприятие, от което те са очаквали сериозна възвръщаемост, се оказва, че дефакто те остават дори и без част от парите си или поне има такава потенциална вероятност", заяви икономистът доц. Григор Сарийски пред временната комисия в парламента. 

На следващото заседание в петък ще бъдат поканени изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, директорите на НАП и на Комисията за финансов надзор, кметът на Ветрино и разследващият журналист Симон Милков.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепрезидентът се срещна с парламентарна делегация от Северен Рейн-Вестфалия

Сигурността на европейските граждани трябва да бъде приоритет за политиците и институциите в Европейския съюз. Това е заявила вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с делегация на местния парламент на германската федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е на посещение у нас. Йотова е подчертала доброто сътрудничество между България и..

публикувано на 29.08.24 в 16:51

РЗИ издаде предписание за извънредно пръскане срещу комари в София

Заради двата смъртни случая на заразени със Западнонилска треска, Регионалната здравна инспекция в София изпрати предписание до кмета на Столичната община за извънредна обработка срещу комари в града. Здравното министерство разпореди: РЗИ-тата да засилят контрола над западнонилската треска От три установени случая на заболели от този вид треска,..

публикувано на 29.08.24 в 16:27

В четири села от община Троян е въведен воден режим

В четири села от община Троян от днес е въведен воден режим заради намалелия дебит на местните водоизточници. От водоснабдителното дружество и Общината обаче започват и масови проверки в тези села относно забраната за поливане, тъй като потреблението там се е увеличило два и повече пъти през летните месеци. На среща между общинското ръководство,..

публикувано на 29.08.24 в 16:21
Новозаявеното лого изглежда така. Старото е без надпис отдолу.

ДПС на Доган е подало искане в Патентното ведомство за запазване на марката "ДПС - Движение за права и свободи"

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за регистрация на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, потвърдиха източници на БНР. При запитване на БНР от Патентното ведомство потвърдиха, че има заявка за запазване на марката "ДПС" от 29 юли тази година. От ведомството информират, че по отношение на заявката..

публикувано на 29.08.24 в 16:16
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Може да се увеличи цената на газа с до 10%, ако се спрат доставките по "Турски поток"

Преувеличено е твърдението, че ще има увеличение на цените на газа заради доставките в Европа. Русия остава важен доставчик на газ, но не формира повече от 10% от общото потреблението в Европа. Това е редовна спекулация на Русия и че без доставки от "Газпром" ЕС не може да се справи. Транзитът през Украйна е само 1/3 от общите руски доставки...

публикувано на 29.08.24 в 16:14

Българин е арестуван на остров Крит за множество телефонни измами

Българин беше арестуван на гръцкия остров Крит заради множество телефонни измами. Заподозреният се е издал, като харчел много пари за развлечения. Властите не са имали сигнали за престъпната дейност на българина, но им направило впечатление, че дълго време живее в скъп хотел и харчи огромни суми за развлечения. След проверка на записите от..

публикувано на 29.08.24 в 16:05

Само 30% от българите са преминали курс по първа долекарска помощ

Едва 30% от българите са преминали курс по първа долекарска помощ , като за една голяма част от тях това се е случило по време на шофьорските курсове и то доста отдавна.  Днес малцина си дават сметка, че има много ситуации, при които можем да сме полезни , н о си казваме "На нас това не може да ни се случи!". Не така мислят обаче доброволците на..

публикувано на 29.08.24 в 15:37