Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на Тръмп за вицепрезидент обеща подкрепа за "работещите хора"

Джей Ди Ванс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В третия ден от Националната конвенция на Републиканците сенаторът от щата Охайо Джей Ди Ванс официално прие номинацията за кандидат-вицепрезидент на Доналд Тръмп.

В речта си, определяна от някои медии като "динамична", 39-годишният сенатор Джей Ди Ванс разказа за своето семейство, възпитанието, което е получил в родния му Среден Запад и обеща да се посвети на "работещите хора", които той счита за най-потърпевшите в момента. Той изтъкна, че стоките с ниска себестойност от Китай, вносът на енергоносители от враждебни на САЩ страни и притокът на милиони нелегални мигранти, обезценяващи труда на гражданите, са довели до незавидно положение работещите американци.

Сенатор Ванс обеща, ако с Тръмп бъдат избрани, да работят за възстановяване на производствената мощ на страната.

"Заедно ще защитим заплатите на американските работници", каза Ванс, допълвайки, че при нов мандат администрацията на Тръмп ще спре да позволява на Китайската комунистическа партия да изгражда "средната си класа на гърба" на американските граждани.

Ванс засегна и програмата на Тръмп "Америка на първо място", обещавайки да накара съюзниците на Вашингтон да платят справедливия си дял за световния мир, вместо да предават тежестта на "щедростта на американския данъкоплатец". Що се отнася до външната политика, Ванс обеща, че администрацията ще изпраща военнослужещи на война "само когато трябва".

"Президентът Тръмп представлява последната и най-добра надежда на Америка да възстанови това, което ако бъде загубено, може никога да не бъде намерено отново", каза още в речта си Джей Ди Ванс.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Привърженици на ДПС се опитаха да нахлуят в "сараите на Ахмед Доган" в "Бояна"

Ескалира напрежението пред имота в столичния квартал   "Бояна" известен и като "сараите на Ахмед Доган". Около 100 привърженици на почетния председател на ДПС, които от сутринта се събраха пред къщата, която той от много години обитава, се опитват да нахлуят в имота. Сред тях са синът на Доган - Демир, съпредседателят на ДПС Джевдет..

публикувано на 30.08.24 в 15:07

Десетки са опасните сгради в община Девин

Десетки опасни и рушащи се сгради са установени на територията на община Девин. Събарянето им може да стане след тежка процедура за сметка на собствениците или общината, а сметката става солена.   Една от опасните сгради се намира в девинския кв. "Настан". Къщата е на повече от 100 години и има повече от 10 съсобственици. Половината от нея е..

публикувано на 30.08.24 в 15:02

Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа

Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа. В същото време Израел и "Хамас" се споразумяха за паузи в сраженията, по време на които да бъде извършена ваксинация срещу полиомиелит на децата в анклава. Израелска ракета е поразила конвой, превозващ медицински консумативи и гориво за болница на Обединените арабски емирства..

публикувано на 30.08.24 в 14:53

Израелската армия прекратява операцията си в южната част на Газа

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха в петък, че са приключили операциите си в южната част на Ивицата Газа след повече от три месеца. В публикация в социалната медия Telegram, цитирана от Ройтерс, израелските военни казаха, че по време на операциите си на юг са елиминирали над 250 "терористи" и са унищожили 6 тунела, използвани..

публикувано на 30.08.24 в 14:50

119 заподозрени за членство в "Ислямска държава" са задържани в Турция

Турските власти са задържали през последната седмица 119  души, заподозрени за членство в "Ислямска държава", съобщи "Хюриет дейли нюз", като се позовава на публикация на министъра на вътрешните работи Али Йерликая в платформата "Х". Това са поредните масови арести на предполагаеми членове на терористичната групировка, съобщава БТА. В началото на август..

публикувано на 30.08.24 в 14:28

Рязко забавяне на годишната инфлация в еврозоната през август до 2,2%

Годишна инфлация в еврозоната се забавя рязко през август, става ясно от данните на Евростат. Индексът достига 2,2% през месеца, което е с 0,4 процентни пункта по-малко спрямо предишния месец (2,6%) и се доближава все повече до целта на Европейската централна банка от 2%. Това е най-слабата инфлация в еврозоната от юли 2021 г. насам...

публикувано на 30.08.24 в 14:27

"Дейли мейл" със статия за българката Десислава Добрева, създала мултимилионен онлайн бизнес

Британският “Дейли мейл“ публикува голяма статия за 33-годишната българка Десислава Добрева, която е създала мултимилионен онлайн бизнес, докато пътувала в 40 страни по света, а сега живее в Лондон. Десислава Добрева е дигитален номад, т.е. човек, който пътува свободно, докато работи дистанционно, използвайки интернет, пише изданието. Тя е..

публикувано на 30.08.24 в 14:11