Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

Снимка: Любомир Асенов

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се знае дали въобще ще продължи да кара, заради сериозните финанси, който му трябват за всяка една от сериите“, това сподели специално за БНР Николай Върбицалиев, който е ментор на Никола Цолов. 
Преди няколко дни талантливият ни пилот спечели за първи път в кариерата си основно състезание от шампионата във Формула 3. Цолов триумфира на пистата „Хунгароринг“ в надпревара за Голямата награда на Унгария.

„Всички много се радваме на успехите, които той постига. Те отговарят на таланта му. Трябва да го поздравим за безпогрешното му представяне в Унгария. Искам да благодаря на всички хора, които помогнаха на Никола. Благодарение на тях той да кара този сезон във Формула 3. Те помогнаха тези успехи да се случат, защото събраните от тях средства не бяха никак малко. Надяваме се да го подкрепят и за следващия сезон. Формула 2 е само на една крачка от Формула 1 и там финансите са много по-сериозни. Няма да бъдат достатъчни само кампаниите, които правим. За съжаление не само у нас има проблем с финансирането на автомобилния спорт. В цяла Европа пилотите трудно намират финанси. За съжаление, нашият спорт е един от най-скъпите. Такъв пилот като Никола у нас до сега никога не е имало. До сега ние не сме имали състезател толкова близо до Формула 1 и трябва по всякакъв начин да му помогнем. Освен феновете, държавата също трябва, ако може по някакъв начин да помогне финансово. Тук е моментът да се включи и бизнесът. И той може да подаде ръка на един такъв пилот“, допълни Николай Върбицалиев.
Какви са шансовете на Никола Цолов за подиум на пистата „Монца“ и как той прие новината, че няма да може да кара на любимата си писта „Спа“ заради административна грешка на отбора „ART“, можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арина Сабаленка е новата кралица на US Open

Арина Сабаленка е новата кралица на US Open

Арина Сабаленка спечели титлата на US Open след победа във финала над Джесика Пегула със 7:5, 7:5. Двете показаха най-доброто от съвременния женски тенис, но Сабаленка беше по-концентрирана във важните точки и за първи път в кариерата си триумфира като шампионка в Ню Йорк.  26-годишната Сабаленка беше финалистка и през миналата година, но отстъпи..

публикувано на 08.09.24 в 02:01

Отбелязаха 34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите

34 гола бяха отберязани в девет мача в турнира  Лигата на нациите. В Лига "А" Германия срази Унгария с 5:0. Бундестимът показа зрелищен футбол и пропусна да вкара още голове във вратата на гостите. Никлас Фюлкруг даде начало на наказателната акция, а другите попадения в Дюселдорф реализираха Джамал Мусиала, Флориан Виртц, Александър..

публикувано на 08.09.24 в 00:16
Англия победи Ирландия с 2:0

Англия без проблеми срещу Ирландия, Грузия срази Чехия

Отборът на Англия победи Ирландия с 2:0 като гост в първи мач от група 2, Лига В във футболния турнир Лига на нациите. Деклан Райс и Джак Грийлиш донесоха първия успех на англичаните под ръководството на временния мениджър Лий Карсли. Райс се разписа за 1:0 в 11-ата минута след хубав удар, с който прати топката в горния десен ъгъл на вратата..

публикувано на 07.09.24 в 21:49
Макс Пърсел

Австралийци спечелиха титлата на двойки в Ню Йорк

Австралийците Макс Пърсел и Джордан Томпсън спечелиха титлата на двойки при мъжете в Откритото първенство на САЩ по тенис. Във финала седмите поставени Пърсел и Томпсън се наложиха над десетите в схемата Тим Пюц и Кевин Кравиц от Германия с 6:4, 7:6(4). Срещата продължи час и 36 минути. Австралийците, финалисти от „Уимбълдън“ по-рано..

публикувано на 07.09.24 в 21:27
Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Българският национален отбор остана със среброто на европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Националите отстъпиха пред Франция с 1:3 (25:22, 18:25, 16:25, 26:28) във финала, игран в сръбския курорт Върнячка баня. Българите поведоха с 1:0 гейма, но допуснаха обрат и французите ликуваха със златните отличия,..

публикувано на 07.09.24 в 21:22
Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1

Локомотив (Пд) загуби от Берое на „Лаута“

Отборът на Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1 в контролна среща, играна на “Лаута”. През първата част Локомотив на няколко пъти бе близо до гола. Владимир Медвед, Данило Полонский, Мартин Петков и Марсилио можеха да се разпишат за пловдивчани, но направиха пропуски. Берое пък отговори в 40-ата минута с изстрел от около 35 метра,..

публикувано на 07.09.24 в 20:22
Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контрола

Левски победи Ботев (Враца) в контрола с пет гола

Отборът на Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контролна среща, играна на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Попаденията за „сините“ отбелязаха Евертон Бала, Мустафа Сангаре и Келиан ван дер Каап, а за гостите се разписаха Иван Василев и Даниел Генов. Футболистите на Левски са лидери във временното класиране в Първа лига с пет победи и от..

публикувано на 07.09.24 в 20:17