Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изстреляни от "Хизбула"

Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изстреляни от "Хизбула" срещу стратегически цели в Израел през последната нощ, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от местни медии.

Той потвърди, че израелските сили за отбрана са нанесли изпреварващи удари срещу обекти на групировката в Ливан. Според Нетаняху, лидерите на "Хизбула" и Иран трябва да са наясно, че "отговорът е още една стъпка към промяна на обстановката на север и безпроблемно завръщане на нашите граждани в домовете им". 

Източник от "Хизбула" заяви днес, че реакцията на групировката на убийството на един от висшите командири - Фуад Шукр от Израел, е била отложена от "политически съображения", преди всичко заради опитите за постигане на мирно споразумение за Ивицата Газа.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартина Стефанова: Чрез събитията на квАРТал постоянно освобождаваме центъра за хората

"Духът на Стара София" е тема на тазгодишното издание на квАРТал фестивала, от 13 до 15 септември в центъра на столицата. "Започваме от петък 13, в ранния следобед ще имаме 8 пешеходни улици Екзарх Йосиф и малките Сердика Веслец Будапеща. Всички изложби се откриват днес. В 18 часа пред Централна баня започва големият тур, посветен на..

публикувано на 13.09.24 в 11:33
Борислав Гуцанов

БСП напомниха: Заради сглобката с ПП-ДБ не е взето нито едно решение по ПВУ

БСП напомниха, че заради сглобката, в която беше ПП-ДБ, не е взето нито едно решение по Плана за възстановяване. "И по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Фонда за възстановяване и устойчивост. Последните пари се взеха от служебния кабинет, още повече че те въведоха определени изисквания за "зелената сделка" и ако БСП не..

публикувано на 13.09.24 в 11:22

Главчев: Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина, заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание. Това стана в отговор на въпрос от нечленуващия в парламентарна група депутат Калоян Методиев, който напомни за нападението с нож в германския град Солинген, извършено от сирийски гражданин,..

публикувано на 13.09.24 в 11:11

Мъж загина при пожар в дома си във Велико Търново

Възрастен мъж е загинал при пожар тази сутрин в дома си във Велико Търново. Инцидентът е станал в триетажна къща на великотърновската улица "Чумерна". Съседи са подали сигнал за пожар на първия етаж около 9 часа. Към адреса са били насочени два противопожарни автомобила с осем огнеборци. При пристигането на екипите в стая на първия..

публикувано на 13.09.24 в 10:47

След 20 дни борба: Ликвидиран е пожарът под рилския Черни връх

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността "Байрямица" на 2 хиляди и 300 метра надморска височина под Черни връх в Рила, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Пламъците са унищожили 150 дка иглолистна гора. Засегна и алпийската част на планината. Спасени са били от унищожаване хиляда дка иглолистна..

публикувано на 13.09.24 в 10:41

На прага на отоплителния сезон: Засилват контрола в горите

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, горските служители засилват контрола в горите. Проверките се извършват, както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. През последния месец..

публикувано на 13.09.24 в 10:24

В две секции гласуват на частичните избори за кмет в село Бистрица

В две секции ще се гласува на извънредните частични избори за кмет на дупнишкото село Бистрица според решението на общинската избирателна комисия. Ще се гласува само с хартиена бюлетина, каза председателят на комисията Мария Чомакова. Членовете на двете секционни комисии са общо 18, по 9 в комисия. Най-много места има ГЕРБ - 6, ПП-ДБ и..

публикувано на 13.09.24 в 10:20