Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС на Доган е подало искане в Патентното ведомство за запазване на марката "ДПС - Движение за права и свободи"

Новозаявеното лого изглежда така. Старото е без надпис отдолу.
Снимка: Патентно ведомство

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за регистрация на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, потвърдиха източници на БНР.

При запитване на БНР от Патентното ведомство потвърдиха, че има заявка за запазване на марката "ДПС" от 29 юли тази година. От ведомството информират, че по отношение на заявката са платени необходимите държавни такси за заявяване на експертиза. Заявителят е Движение за права и свободи, политическа организация с адрес бул. "Александър Стамболйски" 4 в столицата. Заявката е с установена дата на подаване и към настоящия момент е на етап формална експертиза, която има за цел да установи дали са спазени всички формални изисквания.

Ако не се установят нередности в хода на формалната експертиза, в двумесечен срок от нейното завършване ще бъде назначена и експертиза по същество

От Патентното ведомство обаче допълниха, че не е възможно да се предоставят повече от един еднозначен отговор по отношение на нейната регистрация, която би настъпила на много по-късен етап, ако не са налице основания за пълен или частичен отказ на регистрация на марката или други обстоятелства, както и възражения от трети лица.

Не е ясно дали проверката ще приключи преди регистрацията на листите на Движението и дали това ще повлияе на това коя от двете формации на ДПС ще регистрира листите в ЦИК.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венеция.

Проучване в Италия: Венеция е най-невъзпитания град, Падуа – най-възпитан

Онлайн компанията за езиково обучение Preply е направила проучване в Италия, в кои градове поведението на хората е грубо и невъзпитано и в кои не. За проучването са били интервюирани жители на 19 града. Взети са под внимание дванайсет начина на поведение  - от редене на опашка до гледане на видеоклипове на обществени места и говоренето с..

публикувано на 14.09.24 в 10:53

Наводнения в Гърция, пътища са под вода

В Гърция са наводнени пътища в област Родопи.  На Халкидики въведоха ограничение на движението заради пожари. Силни дъждове наводниха област Родопи. Властите предупреждават минаващите от там да са внимателни и да използват обходни маршрути. Потънали в кал и вода са пътищата в област Родопи след силни дъждове. Водата достигна до нивото..

публикувано на 14.09.24 в 10:46

Две села в Кюстендилско продължават да са на воден режим

Две села в Кюстендилско - Мурсалево и Смочево остават на воден режим. Двете, заедно със Слатино, община БОбошево, са на един водопровод и  водохващане "Робовица", което още е в ремонти. Седмици наред на воден режим еше община Кочериново, където имаше серия протести и блокада на пътиша. Сега ситуацията там е нормализирана. Съществува известно..

публикувано на 14.09.24 в 10:32

Юта Урпилайнен: Необходими са повече инвестиции в отбранителните способности и индустрия на ЕС

"Постигнахме успех" - така еврокомисарят по международното сътрудничество Юта Урпилайнен описа в интервю за "Събота 150" работата на Европейската комисия от първия мандат на Урсула фон дер Лайен. Самата Урпилайнен, бивш финансов министър на Финландия, няма да остане в Европейската комисия след края на мандата си, изпълнен с много кризисни..

публикувано на 14.09.24 в 09:58

Лоренцо Кодоньо: Поемането на общ дълг е много спорна тема в Европа

Европейският съюз се нуждае от поне 800 милиарда евро инвестиции годишно. Това изречение, записано в доклада на бившия управител на Европейската централна банка и бивш премиер на Италия Марио Драги, ясно обобщава състоянието на икономиката в съюза. Супер Марио, както е известен още технократът, прочул се по време на глобалната финансова..

публикувано на 14.09.24 в 09:55

Нов призив за оставки във висшето военно ръководство заради катастрофата в "Граф Игнатиево"

Нов призив за оставки във висшето военно ръководство отправи през социалните мрежи на Димитрина Попова. Попова е жената до загиналия през 2021-ва година пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев. Призивът дойде слез смъртта на двамата военни пилоти в петък край Граф Игнатиево с L-39. Димитрина Попова настоя отново за оставките на „този ръководен..

публикувано на 14.09.24 в 09:20

Кръстовден е!

Хиляди се събраха с молитва за изцеление  в местността "Кръстова гора" над Асеновград, на  празника Въздвижение на Светия кръст- популярен като Кръстовден. Празничната служба в манастира "Света Троица" ще бъде водена от Пловдивския митрополит Николай и Западноевропейския митрополит Антоний. Местността "Кръстова гора" в Родопите е известна..

публикувано на 14.09.24 в 08:51