Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изваждането на Доган от имотите - депутати призовават за държавна намеса

Снимка: БГНЕС

Данаил Папазов, който преди 10 години беше министър на транспорта в правителството "Орешарски", изпрати кратко съобщение до медиите, в което заяви, че чрез фирмата "Сигда" е собственик на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон", които притежават недвижимия имот в парка "Росенец". А освен него - и имот в столичния квартал "Бояна".

В съобщението на Данаил Папазов се заявява, че Доган трябва да напусне и този имот.

Членове на ДПС, приближени на Доган, направиха от там изявление в социалните мрежи. 

Депутатът Тимур Халилов:

Депутати от ДПС отидоха на място пред резиденцията в Бояна
"Получихме сигнал от служителите, че група до 10 души, неизвестни никому, са дошли с документ и са ги извели от сградата. Това е самоуправство".

"Тези хора, които са влезли, никой не знае какви са. Не знаем какво носят, какво са внесли, какво залагат. Нямат орган на реда, който да легитимира тяхното присъствие“, добави той.

Депутатите се обръщат към правоохранителните органи, ДАНС, премиера и президента да се вземат мерки.


"Има законен ред да станат нещата, а това е самоуправство. Призоваваме за незабавни действия. Обръщаме се към дипломатическия корпус. Органи се използват с цел саморазправа“, каза още Халилов.

Опитахме да разберем кой е влязъл вътре, с какви намерения, подадохме сигнал, но до момента нямаме информация. Очакваме да получим съдействие от органите, за да се избегне евентуално посегателство върху собствеността на д-р Ахмед Доган", добави той.

Тимур Халилов призова правоохранителните органи, ДАНС, премиера и президента да се намесят и да се предприемат по думите му "мерки, за да се осигури правото на обитателя на този дом - Ахмед Доган".

Ще бъдем тук колкото е необходимо - до изясняване на ситуацията, каза още Халилов.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Асен Василев и Кирил Петков

ПП-ДБ ще искат с писмо от ГЕРБ приемането на 3 закона

ПП-ДБ ще поискат с писмо от ГЕРБ-СДС уверение за приемане до 27 октомври на три закона, необходими, за да се получи втория транш от средства по Плана за възстановяване и устойчивост.  Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков: "Вместо джентълменско споразумение ще им напишем джентълменско писмо. 3 закона, които разделят България от 10 милиарда. Ако..

публикувано на 14.09.24 в 14:14
Елван Атилла

Елван Атилла, ДПС - Доган: Има съд, който разглежда казуси, написани на коляно някъде другаде

"Решението на ВАС и по първата, и по втората жалба ни наведе на съмнение, особено в автентичното ДПС. Видя се, че има съд, който разглежда казуси, написани на коляно някъде другаде и те се произнесоха." Това заяви пред БНР Елван Атилла, която е модератор на Фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган". Няма такова нещо като "някой ни..

публикувано на 14.09.24 в 13:57

Ралф Петров: Бюджетът на Германия изтъня, комплексни са причините за кризата във "Фолксваген"

Целият автомобилен бранш се вълнува от трансформацията, която се случва във "Фолксваген", един от най-големите производители в света на леки коли и №1 в Европа. Кризата във "Фолксваген" до голяма степен касае и другите производители в Европа. Това прогнозира в интервю пред БНР Ралф Петров, главен редактор на българското издание на..

публикувано на 14.09.24 в 13:38
Виктория Василева застана начело на формацията

ЦИК заличи регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група на "Величие". В решението на ЦИК се посочва, че проверка в ГРАО на списъка с избиратели,..

публикувано на 14.09.24 в 13:17
Росен Карадимов

Шестима министри обсъждат с ЦИК предложенията на кабинета за по-голяма прозрачност на вота

В понеделник шестима министри ще обсъждат с ЦИК предложенията на служебното правителство за повишаване на прозрачността на изборите. Това съобщи в интервю за БНТ министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен за координатор от страна на Министерския съвет по изборния процес. Според него трябва да бъде преодоляно..

публикувано на 14.09.24 в 13:13

Алея на книгата - среща с автограф

"Алея на книгата" за пореден път ще срещне малките и големите читатели с техните любими автори, издатели и художници, като културната програма е богата и включва някои нови акценти. Над 140 издателства участват в "Алея на книгата" в София Шатрите на издателите са разположени до НДК през цялата седмица , а организатор е асоциация..

публикувано на 14.09.24 в 13:11