Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проведоха контролно за състава ни за Балканското първенство по спортна гимнастика

Българската федерация по гимнастика организира серия контролни състезания за определяне съставите за Балканското първенство по спортна гимнастика за юноши, младежи и девойки, което ще се проведе от  19 до 21 септември в тренировъчната "Арена София" в столицата.

В селекцията днес при девойките в зала "Раковски" участваха 23 състезателки от 10 клуба.

Според регламента в първенството страната ще бъде представена от два отбора от по шест гимнастички в три възрастови групи - 2014-2013, 2012-2011 и 2010-2009. Във всяка възраст играят по две състезателки, като за отборното се взима по-добрия от двата резултата във възраст. По регламент момичетата ще се борят и за титли в индивидуалните многобои във всяка възрастова група.

Заявки за участие в Балканиадата са подали състезатели от 10 държави.

Окончателният състав в женското направление за Балканското първенство ще бъде определен след провеждането на още една моделирана контролна тренировка. Датата за нея ще бъде определена на по-късен етап.

Контролното за определянето на състава в мъжко направление ще се състои в четвъртък в залата по спортна гимнастика на Национална база "Раковски".


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Легендарният треньор Драган Йович с лагер в България

Драган Йович: Големите резултати започват от любовта към това, което правиш

След близо 25 години един от най -успешните и титулувани треньори по олимпийско таекуондо в света - Драган Йович отново е България.  Треньорът на звездите предаде  в Ботевград своите умения на над 130 бъдещи шампиони от 5 държави. „Има голяма разлика от преди 25 години. Както българската, така и сръбската федерация тогава бяха в началото на..

публикувано на 15.09.24 в 15:53
Национални отбори по аеробика

Националните ни отбори по аеробика са готови за участие на СП в Италия

Националният отбор на България за юноши и девойки старша и младша възраст ще проведе днес последна тренировка преди заминаването за участие на Световно първенство по спортна аеробика в  Пезаро (Италия). Съвместният лагер на тимовете за мъже, жени, юноши и девойки се провежда вече втора седмица в град Пловдив. Шампионатът на планетата при подрастващите..

публикувано на 15.09.24 в 15:35

Левски без Ел Джемили срещу ЦСКА 1948

Левски ще бъде без един от основните си футболисти - Джавад Ел Джемили за днешното гостуване на ЦСКА 1948 в мача от 12-тия кръг на елитното ни футболно първенство. Двубоят е от 19:15 ч. и ще го предаваме пряко по "Хоризонт". От групата на сините отпадат още контузените Фабио Лима и Асен Митков. Групата на "сините": Матей Маркович, Иван..

публикувано на 15.09.24 в 12:22

Милан се "събуди" и разгроми Венеция

С четири гола в рамките на първите 29 минути Милан постигна категорична домакинска победа над Венеция с 4:0 в среща от четвъртия кръг на футболното първенство на Италия. Тимът, който имаше разочароващо начало на сезона с две равенства и загуба, този път показа впечатляващо представяне и си осигури първа победа през кампанията. Тео Ернандес..

публикувано на 15.09.24 в 09:18

Челси с труден успех над Борнемут

Резервата Кристофър Нкунку вкара гол в 86-ата минута, за да осигури победата на Челси с 1:0 като гост на Борнемут в мач, в който бяха показани рекордните 14 жълти картона във Висшата лига. Борнемут два пъти удари греди, а дузпа на Еванилсън беше спасена от Роберт Санчес през първото полувреме. Но Челси завърши мача силно и Нкунку, който се..

публикувано на 15.09.24 в 09:16

Две дузпи донесоха успех на Реал (Мадрид)

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе реализираха дузпи през второто полувреме, за да донесат на Реал (Мадрид) трудна победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания. Отборът на Карло Анчелоти поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от бялата точка, след като удар на Арда Гюлер от..

публикувано на 15.09.24 в 09:14

Байерн (Мюнхен) вкара 6 гола на новак

Байерн (Мюнхен) разгроми с 6:1 като гост новака в елита Холщайн (Кил) в двубой от третия кръг в първенството на Германия. Баварците са единственият отбор в Първа Бундеслига, който има пълен актив от девет спечелени точки. След само 13 минути грандът от Мюнхен имаше три гола аванс, а Хари Кейн се отличи с хеттрик за лидера в класирането. Джамал..

публикувано на 15.09.24 в 06:21