Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

130 минути закъснение на влака Бургас - София заради горящ локомотив

Снимка: БТА

Два противопожарни автомобила с шестима огнеборци са били изпратени до железопътната гара в Бургас около 14:15 ч. днес след получен сигнал за горящ локомотив. Това съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

Пристигналите на място пожарникари са започнали обливане на локомотива, от който е излизал гъст дим. Не е имало горене, посочиха от полицията. Няма данни за пострадали хора. 

Композицията е разкачена от теглещата машина, като е изпратен друг локомотив от Карнобат. От МВР уточниха, че влакът е пристигнал в Бургас от София.

В сайта си от БДЖ съобщиха, че бързият влак от Бургас за столицата, който е трябвало да потегли в 14:30 ч., е отпътувал със 130 минути закъснение. Около 15:00 ч. от железниците съобщиха, че бързият влак Бургас - София престоява на Гара Бургас поради изчакване на локомотив. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът ще участва в откриването на учебната година в 128-о училище в София

Днес от 10 часа президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на учебната година в 128-о училище "Алберт Айнщайн" в София. Държавният глава ще произнесе слово в рамките на церемонията и по-късно ще проведе среща с ръководството и преподавателския екип на учебното заведение. От 10:30 вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие новата..

публикувано на 16.09.24 в 07:47
Мария Ботева

Засилено полицейско присъствие в районите на училищата

Засилено полицейско присъствие ще има пред училищата в първия учебен ден, припомни комисар Мария Ботева от Пътната полиция: "За да напомним на водачите, че ги контролираме и че не бива да причиняват произшествия. Всеки ден да бъдат внимателни в районите на училищата, през които преминава дори ежедневният им маршрут, да са съобразителни и да не..

публикувано на 16.09.24 в 07:43

Около 720 000 ученици прекрачват училищния праг, 58 хил. са първокласниците

Очаква се около 720 хиляди ученици да прекрачат училищните прагове в днешния първи учебен ден. От тях 58 хиляди са първокласници, предаде репортер на БНР. Вратите си за учениците днес отварят над 2300 училища в страната. На първия учебен ден най-голямо е вълнението сред първокласниците. В някои от учебните заведения ремонтите ще..

публикувано на 16.09.24 в 07:33
Доналд Тръмп

Тръмп: Никога няма да се предам!

Бившият президент Доналд Тръмп е в безопасност след нов опит за убийство.  Агенти от тайните служби са стреляли по мъж в близост до голф игрището "Trump International". ФБР определя инцидента като опит за убийство. Тръмп е играел голф с дългогодишния си приятел и донор Стив Виткоф, когато са се чули изстрели. Втори опит за..

публикувано на 16.09.24 в 07:17

Милена Минчева: Не е толкова трудно да се преподава на тийнейджъри!

"Не е чак толкова трудно да се преподава на тийнейджъри. Зависи от опита на учителя. Работата е много интересна. Поддържа те млад, дава ти различна перспектива" . Това обясни пред БНР Милена Минчева,  28-годишен учител по български език и литература. Тя е работила три години като журналист, а след това решава, че трябва да стане преподавател. В..

публикувано на 16.09.24 в 06:47
Киър Стармър

Миграцията е основната тема на визитата на Киър Стармър в Италия

Британският премиер Киър Стармър ще бъде днес в Италия за обмен на опит за справяне с миграцията, съобщи Би Би Си. Стармър заяви преди първото си официално посещение в Рим, че е заинтересован да научи повече за схемата на Италия за изпращане на мигранти, спасени в морето, в Албания, за да обработи молбите им за убежище.  Британският лидер трябва да се..

публикувано на 16.09.24 в 05:28

Микроби, устойчиви на антибиотици, оцеляват хиляди километри, пренесени от ветрове

Микроби, които причиняват болести и са устойчиви на антибиотици, могат да преминат хиляди километри, носени от ветрове, установиха за първи път учени . Проучените ветрове са пренасяли изненадващо разнообразие от бактерии и гъбички. Сред тях е имало известни на учените патогени, както и такива с гени за резистентност към множество антибиотици. Някои от..

публикувано на 16.09.24 в 05:24