Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ ще изслуша всички кандидати за генерален директор на БНР

Българско национално радио
Снимка: Ивайло Михайлов

Единодушно, с пет гласа "за", Съветът за електронни медии допусна всички седем кандидати за генерален директор на Българското национално радио до третия етап от процедурата за избор - изслушване. 

То ще се проведе на 15 и 16 октомври, по реда на подаване на документите им.

"Кандидатите за участие в процедурата по избор на генерален директор на Българското национално радио имат професионален опит и престиж, нужният образователен ценз и трудов стаж, отговарят формално на изискванията на Закона за радиото и телевизията да се включат в процедурата", обясни изпълняващият длъжността председател на СЕМ Габриела Наплатанова. 

Изборът на генерален директор на БНР е насрочен за 17 октомври.
По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Газа, 14.04.2024 г.

Най-малко 21 загинали при удар по училище в Ивицата Газа

Най-малко 21 души са загинали при израелски удар по училище, превърнато в убежище за разселени лица в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, като цитира информация, получена от палестински медици. Според свидетели ударът е бил насочен към импровизиран пост, охраняван от управляваната от "Хамас" полиция на Газа, който се е намирал в училището...

публикувано на 10.10.24 в 13:51
Джейхан Ибрямов

Джейхан Ибрямов остава в ареста

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста независимия депутат Джейхан Ибрямов, който беше задържан със 100 000 предварително белязани лева.  Решението е окончателно. Ибрямов е обвинен в търговия с влияние  във връзка с обществени поръчки в Министерството на отбраната.  Съдебният състав дискутира по-скоро около спорния въпрос имало ли..

публикувано на 10.10.24 в 13:49

Плажът в Бургас е пълен: Въздухът е 27 градуса, водата - 21

Най-топлият ден за октомври отчитат по Южното Черноморие. 27 градуса е температурата на въздуха в момента, вятърът е слаб, а 20-21 градуса е температурата на морската вода. В топлия ден бургаският плаж се напълни с туристи и гости на града.  Днес морето е „тава“, както казваме ние обитателите на Черноморското крайбрежие. С привкус на лято и мирис..

публикувано на 10.10.24 в 13:44

По подозрения за финансиране на тероризъм: 8 сирийци арестувани в Кипър

Осем сирийски граждани бяха арестувани днес в Кипър по подозрения за финансиране на терористична организация. Според полицията няма данни те да са възнамерявали да извършат терористичен акт на територията на стрнаната. При координирана полицейска операция тази сутрин в областите Лимасол и Пафос са задържани 7 мъже и една жена, на възраст между..

публикувано на 10.10.24 в 13:41
проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: Българската политическа система е фарс

З ащо хората трябва да гласуват? Всяко действие трябва да има цел. Не може да участвате в действие, от което нямате полза. Българският среден избирател не вижда никаква полза. Така коментира очакваната избирателна активност юристът и социолог проф. Иво Христов в интервю пред БНР. "Колкото и да го агитиране, а тя агитацията е доста..

публикувано на 10.10.24 в 13:36

Над 200 телефонни измами от началото на годината

Над 200 са регистрираните телефонни измами от началото на годината, което е двоен ръст спрямо миналата година. Това обясниха от Главна дирекция Национална полиция Близо 50 са разкритите престъпления от този тип, а предотвратените - над 350. Най-много опити за телефонни измами има в областите София, Варна и Бургас. Най често жени стават..

публикувано на 10.10.24 в 13:23
Георги Шопов

Георги Шопов: Новите изисквания за жилищно кредитиране няма да повлияят на строителните предприемачи

Ограниченията на БНБ за жилищното кредитиране няма да повлияят по никакъв начин на строителните предприемачи . Това заяви пред БНР Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи. Той коментира влезлите в сила нови изисквания на БНБ към банките за показателите за кредитни стандарти при отпускане и при..

публикувано на 10.10.24 в 13:22