Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиев: Бонусна система за служителите в градския транспорт ще има

Столичният кмет Васил Терзиев.
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Бонусната система за служителите в градския транспорт ще я има, обяви след среща със синдикатите кметът на София Васил Терзиев.

На нея градоначалникът е представил предложенията на столичната община в тази посока. Той изрази надежда до средата на следващата седмица синдикалните организации да запознаят служителите, за да може споразумението да бъде подписано.

Във връзка с искането на ГЕРБ-СДС за извънредно заседание на Столичния общински съвет, Васил Терзиев отговори:

"Те като гледам, са си пратили списъка към Дядо Коледа с желания за изслушване. За какво от всичките тези работи? Те някои от тях са толкова несъстоятелни. Те са в предизборна кампания, чудят се какво да измислят. Ние пък се чудим как да решаваме истинските проблеми на града и да балансираме с всичките тези проблеми, които именно те са сътворили през годините и сега на нас ни се налага в движение, докато те правят кампания, ние да се чудим как да ги оправяме всичките, едно по едно".

По-рано групата на ГЕРБ-СДС поиска извънредно заседание на местния парламент, на което Терзиев да бъде изслушан във връзка с трафика, градския транспорт и пътната безопасност в София.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От КЗП съобщават за измамени потребители, поръчали "мистериозни" кутии "The Box"

От Комисията за защита на потребителите съобщават за множество жалби от хора, поръчали “изненадващи”, “мистериозни” и друг вид кутии, наричани най-често “The Box”. Комисията призова потребителите да бъдат особено внимателни, когато поръчват стоки с неясно съдържание и неустановен произход, при неясни условия.  В социалните мрежи тече съблазнителна..

публикувано на 11.10.24 в 16:16
Държавен фонд

ДФЗ: Близо 4,6 млн. лева са изплатени на стопаните за компенсиране на щетите от природни бедствия

Близо 4,6 млн. лева са изплатени на стопаните за компенсиране на щетите от природни бедствия, съобщават от Държавен фонд Земеделие. Подпомагането се състои в директни помощи за напълно унищожени от градушки, слани и засушаване култури. Помощта е в размер на до 80% от действителните разходи за отглеждане на плодове и зеленчуци и до 40% за..

публикувано на 11.10.24 в 16:00
СЕТА - Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС

Споразумение на ЕС с Канада за взаимно признаване на професионалната квалификация на архитектите

ЕС и Канада сключиха споразумение за взаимно признаване на професионалната квалификация на архитектите, съобщиха от Европейската комисия. Това е първото подобно споразумение, сключено от Общността. То е в рамките на СЕТА - Всеобхватното споразумение за свободна търговия между Брюксел и Отава и премахва една от главните пречки пред европейските..

публикувано на 11.10.24 в 15:40
Премиерът на Испания Педро Санчес

Испанският премиер призова за спиране на оръжейните продажби за Израел

В петък испанският премиер Педро Санчес призова международната общност да спре да продава оръжия на Израел, като същевременно осъди атаките на израелските въоръжени сили срещу мироопазващите сили на ООН в Ливан. Израелските сили стреляха по наблюдателен пост, използван от мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан, ранявайки двама, посочиха..

публикувано на 11.10.24 в 15:34

Министър Мундров потвърди, че няма проблеми с изтеклата гаранция на машините за гласуване

Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров също потвърди, че няма проблем с това, че повечето от машините за гласуване са с изтекла гаранция. Той заяви, че на 9600 от общо 12 000 са с изтекла гаранция. "Всичките машини са от порядъка на 12 000. Доколкото ми е известно, около 9600 са машините, закупени от държавата,..

публикувано на 11.10.24 в 15:12

Нарастват опасенията от нови бомбардировки на Израел срещу Бейрут

Нарастват опасенията от нови бомбардировки на Израел срещу Бейрут, след като при израелска атака снощи в централната част на ливанската столица загинаха 22-ама души, а близо 120 бяха ранени. От ООН заявиха, че се увеличава рискът за мироопазващите сили в Южен Ливан след съобщения за четвърта израелска атака срещу техен пост...

публикувано на 11.10.24 в 14:59
Н. Пр. Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Н. Пр. Йоси Леви-Сфари: Година по-късно сме наясно, че е нападение на Иран над Израел

Палестинците обучават децата си в омраза, разрушение, убийство, джихад. Това отбеляза пред БНР Н. Пр. Йоси Леви-Сфари, посланик на Държавата Израел в България. Той смята, че може да започне да се търси решение чрез постигането на различен тип образованост.  "Не може да възпитаваш децата си да убиват евреи и да им се казва, че ако умрат в такива..

публикувано на 11.10.24 в 14:58