Председателят на Асоциацията на производителите на захар и захарни изделия Георги Узунов заяви, че самата идеята за закона е непонятна за него:
Смятам, че законът е сбъркан, защото в законодателството по храните съществуват ясни правила затова какво и в какви количества безопасно може да се влага в продуктите, които всеки производител произвежда. Ако терминът "вредни храни“ третира изключения от тези правила, това не трябва да бъде узаконявано с данък, а те да бъдат забранени.
Ако такъв данък бъде въведен, сивата икономика ще бъде стимулирана да предлага такъв тип храни, категоричен беше Узунов.
Жана Величкова от Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки каза, че негативите, които се изолират, са прекалено много:
Нагласата на потребителите, когато една храна бъде увеличена, е да мигрират към неин заместител, който понякога е с по-ниско качество. Няма доказателства, че подобни мерки водят до постигането на целите, които са си поставили от министерството. Където и по света са се опитали с фискална рестрикция да наложат нов модел на хранене, е доказано като невъзможно.
Репортажа чуйте в звуковия файл.
Дори да посетите Аржентина за кратко, като мен, пак ще усетите някои особености на тамошните нрави и специфични професии, които правят впечатление на..
В петък, 24 януари в родните киносалони влиза българският игрален филм "Клас 90". Сюжетът събира съученици 33 години след завършването на средното им..
На днешния 21 януари отбелязваме 146 години от смъртта на Любен Каравелов – революционер, поет, журналист и енциклопедист, оставил дълбока следа в..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg