Има реален риск българите да купуват от магазините дълбоко замразено новозеландско агнешко, а не прясно месо от български производители. За това предупреди пред "Хоризонт" овцевъдът Симеон Караколев.
Вносът на агнешко месо от Нова Зеландия и Австралия към Европа не може да се ограничи, тъй като двете държави имат споразумение с ЕС, обясни Караколев.
Според овцевъда е необходим стриктен контрол в магазинната мрежа, тъй като замразеното месо идва на два пъти по-ниски цени от прясното, което се произвежда у нас, и това може да изкуши търговците.
На днешния 16 януари, в ефира на "Нашият ден" отдаваме почит на една от най-ярките фигури в българската литература – Алек Попов. Роден на тази дата през..
На днешния 17 януари си спомняме за големия български поет Атанас Далчев , който ни напусна на тази дата през 1978 година . Атанас Далчев е..
"Нечовек" е първата премиера в Народния театър за 2025 година. Спектакълът ще се играе на 17 и 18 януари от 19:00 часа на сцена "Апостол Карамитев" ...
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg