Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно ли е обединение на Корейския полуостров и очакват ли се нови ядрени опити от страна на Северна Корея?

БНР Новини
Кула за наблюдение в близост до Демилитаризираната зона.
Снимка: Александър Райчев
Отговорите на тези въпроси потърсихме заедно с проф. Александър Федотов – изтъкнат кореист и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Поводът за нашата среща е провелият се Журналистически форум за Световен мир от 17 до 23 април 2016 г. в Южна Корея и излезлите заплашителни съобщения за евентуални нови ядрени опити от страна на Северна Корея. В началото на разговора, специално за БНР, прозвуча обръщението на г-н Джунг, председател на Журналистическата асоциация на Корея, който припомни, че „журналистите имат основна роля в постигането на Световния мир“.
Възможно ли е възстановяване на 6-странните преговори за обединение на Корейския полуостров и ядрено разоръжаване на Северна Корея. Чуйте отговорите в разговора с проф. Александър Федотов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Линда Грегърсън и Надя Радулова, или какво печелим в превода?

В рубриката "Темите на деня" на предаването "Нашият ден" гости са  Линда Грегърсън и Надежда Радулова . Линда Грегърсън, поет и критик, е една от най-изтъкнатите фигури в съвременната англоезична поезия, а нейна преводачка на български е поетесата и писателка Надя Радулова. В ефира на "Нашият ден" Линда Грегърсън сподели своите мисли за процеса..

обновено на 20.06.24 в 12:02

Съвременните млади: уникални черти на поколението Z

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" обсъждаме какво вълнува младите и как те гледат на света. В студиото с нас е Анастасия Стоев а – поет, критик, дизайнер, илюстратор и аниматор. Ето какво сподели Анастасия Стоева в ефира на "Нашият ден", относно характерните черти на поколението Z и с какво се отличава то от предишните..

обновено на 20.06.24 в 10:45

Що е то хотел за пчели?

Какво представляват хотелите за пчели и защо са необходими – разговор в "Нашият ден" с Александър Маринов-Санчо – природолюбител и автор на филми за дивата природа. Маринов пояснява, че по-удачното е този тип съоръжения да бъдат наричани "общежития за пчели". Всъщност става въпрос за гнездови камери, в които некомерсиалните и несоциални..

публикувано на 20.06.24 в 09:15
Денка и Петър Георгиеви

Вторият живот на плодовете и зеленчуците

Денка и Петър Георгиеви от село Исперихово в община Брацигово са земеделски производители, които преди много години разбират, че преработването на собствената продукция прави един производител много по-устойчив, а продукцията му – търсена по-дълго време и с много повече шансове да бъде консумирана от потребителите. България има традиции в..

публикувано на 19.06.24 в 17:30
Проф. д-р Асен Дудов

Отзвук от Националната конференция по онкология

Национална конференция по онкология се проведе на 14 и 15 юни в София. За отзвука от събитието, за съвременното лечение на ракови заболявания и последните постижения на биологичната терапия – разговор в "Lege Artis" с председателя на Българското онкологично дружество  проф. д-р Асен Дудов . Дълги години класическата химиотерапия е единствена..

публикувано на 19.06.24 в 13:05