Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На дъх от лятото“ – дебютната стихосбирка на Костадин Филипов

БНР Новини

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио "ЧЛК", Велинград. Паралелно със следването си в ПУ "П. Хилендарски", специалност "Българска филология", работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции "Канал Ком". Телевизионната му кариера започва в ТВ "Евроком-Пловдив" като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и "Темата на Нова" на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването "Дневен ред", редактор на риалити формата "Фермата" по bTV, а днес е редактор в предаването "Преди обед" по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Журналистът Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени с дебютната си стихосбирка "На дъх от лятото“. Премиерата на стихосбирката "На дъх от лятото" е на 24 април, сряда, от 18.30 ч. в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", София.

Стиховете са писани в последните три години и са посветени на голямата споделена, несподелената и изпепеляваща любов. Стихотворенията разкриват интелекта и чувствителността на автора. Костадин Филипов потапя читателя в слова от нежност.

За символиката с числата 24 и 48 и още вълнуващи истории от времето на създаването на стихотворенията чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва Дамски пленер "Говедарци" 2024

"Тази година, както всяка година от 26 години, се събираме художнички в село Говедарци по време на сенокоса", обяви в ефира на предаването "Следобед за любопитните“ организаторът на дамския пленер Йова Чолакова Гочева.  От 27 септември до 6 октомври в галерия "Прегърни ме", допълва тя, ще представим 40 свои платна, нарисувани по време на престоя в..

публикувано на 27.09.24 в 17:05

"Излез от балона" е мотото на София ДокуМентал

Петото издание на Международния документален филмов фестивал София ДокуМентал (Sofia DocuMental) с фокус върху човешките права ще се проведе под мотото "Излез от балона". Форумът ще представи 30 премиерни за България филма, носители на престижни международни награди. Предстоят ексклузивни срещи с режисьорите и разнообразни съпътстващи събития. В..

публикувано на 27.09.24 в 16:27

"Остатъци от вяра" в изложбата на Севда Потурлян

"Остатъци от вяра" е името на изложбата на художничката Севда Потурлян. Картините са посветени на вярата. Нейните творби открехват вратите на нашите стари църкви. Авторката коментира, че иска "да се потопим във вътрешността на тези свети места, храмове на вярата, които предците ни са въздвигали, често с крайно оскъдни средства, но с едно..

публикувано на 27.09.24 в 15:59

Оля Стоянова и природните закони

Спасяват ли ни природните закони? Да, отговаря в новата си стихосбирка Оля Стоянова, по техния начин. Единадесет години след "Улица "Щастие" тази книга отново потвърждава устойчивостта в писането ѝ, пристрастието към определена поетика и теми.  "Как ни спасяват природните закони" е стихосбирка, в която животът пулсира, а енергията се предава и на..

публикувано на 27.09.24 в 10:25