Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

In The Palace 2020 удължи срока за кандидатстване

Снимка: @inthepalace

Международният фестивал за късометражно кино In The Palace удължава срока за желаещите да участват във фестивалната надпревара до края на април – съобщи директорът на феста Цанко Василев. 

„Обстановката в целия свят е силно непредвидима и на много от фестивалите им се наложи или да се отложат, или да се отменят. Това поставя артисти и дистрибутори в деликатна ситуация и те трябва да пренаредят фестивалните си стратегии.

Кампанията ни тази година е „Краят е близо“, не сме и подозирали, че ще сме чак толкова актуални“ – каза Цанко Василев в „Артефир“.

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ангел Маринов: Основното в тангото е страстта (видео)

Снимки: БНР, Youtube

публикувано на 08.12.22 в 08:30

Емоция и игра заедно в изкуството на Онник Каранфилян

Галерия "ГрафикАрт" представя новата изложба на художника Онник Каранфилян, със заглавие "Outlet – OK?". Според речника на Кембридж това е метод, чрез който могат да бъдат изразени емоции, енергии или способности.  Затова артистът за пореден път изразява себе си и своето виждане за света и живота чрез различни сюжети, формати и графични техники...

публикувано на 07.12.22 в 16:25

Веселка Кунчева: Вярвам, че театърът е Дон Кихот

Спектакълът "Дон Кихот" е най-новото заглавие в репертоара на Младежкия театър "Николай Бинев". Постановката и драматизацията по прочутия роман на Мигел де Сервантес са дело на режисьорката Веселка Кунчева. "Мисля, че времената, в които живеем, наистина имат нужда от един Дон Кихот, който да ни даде надежда. В спектакъла ние не разказваме за Дон Кихот на..

публикувано на 07.12.22 в 15:33

Диана Саватева: Морето не е за всекидневна употреба

"Капка, изпреварила дъжд" е новата стихосбирка на Диана Саватева, която прави разходка из улиците на един морски град. Няма твърде много море, но има сол във всяка сричка.  "Аз не злоупотребявам с използването на думата "море", но заедно с това морето се усеща под кожата на всеки стих. Това е особеното бургаско отношение. Имам една фраза в един..

публикувано на 07.12.22 в 13:10

"Първите пет" на Мила Янева-Табакова

Една от най-интересните млади художнички в полето на илюстрацията Мила Янева-Табакова представи своята авторска книга "Първите пет", в която се разказва за първите пет години родителство.  Водена от няколко ключови емоции, Мила рисува и описва, нежно, като с молив през какви моменти преминават една майка и нейната дъщеря. Емоциите, разбира се, са..

публикувано на 07.12.22 в 11:11