Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина Румен Георгиев Тодоров, звукотехник в БНР

На 7 февруари на 63 години внезапно почина нашият дългогодишен колега Румен Георгиев Тодоров, звукотехник в отдел „Говорно-драматичен звукозапис“ към Дирекция „Техника“ на Българското национално радио. 

Ще го запомним с благата му усмивка, топлия тембър и добрите му сини очи, големия професионализъм и финото му чувство за хумор.

Поклонението ще бъде в тесен семеен кръг.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хипотерапията и децата със специални потребности в България

Хипотерапията или, иначе казано, терапевтични активности с помощта на коне е вид рехабилитационна дейност за деца със специални потребности. Доказано е, че терапията с коне подпомага психическото и емоционално развитие при децата, изгражда поведенчески модели, допринася за това те да бъдат по-самостоятелни и пълноценни като възрастни. Ваня Тодорова,..

публикувано на 25.10.24 в 17:24
адв. Валя Гигова (вдясно) и Анелия Торошанова

Противоречат ли на правото на ЕС промените в Закона за адвокатурата – II част

Всеки може да си избере адвокат, но и адвокатът избира своя клиент, защото никой адвокат не може да бъде принуден да работи на възнаграждения, които не съответстват на авторитета и достойнството на професията.  Ако си търсите адвокат на принципа на най-ниското възнаграждение, рискувате качеството на получената правна помощ.  Противоречат ли на..

публикувано на 25.10.24 в 15:25
 съдия Марияна Кънчева

Конкурентното право на Европейския съюз

Рубриката "Съдебната практика на Съда на Европейския съюз" на предаването "Законът и Темида" се излъчва със съдействието на Съда на Европейския съюз. Можете да я слушате веднъж месечно, всеки последен петък на месеца от 10.00 часа по програма "Христо Ботев". В това пето издание съдия Марияна Кънчева посвещава  на конкурентното право на..

обновено на 25.10.24 в 13:23

Как да се предпазим от фишинг атаки и да запазим личната си информация в интернет?

В рубриката "Времето на редактора" на предаването "Нашият ден" беше разгледана темата за киберсигурността, като специален гост беше Теодора Енева, оперативен директор на сдружение "Стартъп Фактори". В разговора тя сподели полезни съвети как да разпознаем фишинг атаките и да защитим личната си информация онлайн. Даниел Креков: Доста хора в..

обновено на 25.10.24 в 11:36

Образование във Франция, кариера в България: Как Френският институт помага на младите таланти

В отговор на нарастващия интерес сред българските студенти към обучение в чужбина, Френският институт в България организира събитие с акцент върху висшето образование във Франция под мотото "Учи във Франция, работи в България". Бранимир Генев, отговорник на представителството "Кампус Франс" в България, сподели в ефира на "Нашият ден" подробности за..

обновено на 25.10.24 в 10:35