Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ненков с номинация "Икар" в категорията "Дебют"

Актьорът Красимир Ненков е сред номинираните за тазгодишните награди "Икар", които Съюзът на артистите в България присъжда за високи постижения в сценичните изкуства.

Номинацията е за ролята му на Шушляка в спектакъла "Суматоха" от Йордан Радичков – постановка на Дамян Тенев в Драматичния театър "Гео Милев" в Стара Загора.


"За мен всяка роля е вид предизвикателство и винаги се опитвам да подходя почтено към всяка роля, независимо каква е и колко е обемна.

Театърът дава възможност да изживееш много различни професии, много различни животи, проблеми. По този начин аз успявам да канализирам и моите лични житейски проблеми в персонажите си, в постановките. Мога да бъда искрен, без никой да ме съди, от сцената. И това ти дава една свобода в живота, която те държи постоянно буден и активен. При нас е изключително динамично, изключително различно всеки път. А и любовта на публиката... Няма как да излъжа, че когато си се справил добре, когато получиш аплодисментите накрая, това те кара и да продължаваш напред”, сподели в "Артефир" Красимир Ненков.

Представлението на Старозагорския театър ще се играе на 14 март на сцената на Театър НАТФИЗ.

Снимки: ДТ "Гео Милев" - Стара Загора
По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актьорът Константин Соколов с награда "Аскеер" в категорията "Водеща мъжка роля"

Фондация "Академия Аскеер" връчи за 33-и път своите награди на най-добрите постижения в театралното изкуство през изминалия сезон. В категорията "Водеща мъжка роля" тази година статуетката, изработена от Георги Чапкънов-Чапа, получи актьорът Константин Соколов. Наградата му беше присъдена за ролята на Петър в спектакъла "Ботушът" във Варненския..

публикувано на 28.05.24 в 17:16

Перфектни тела – какво се крие зад труда на професионалните танцьори?

Фотографската изложба "Перфектни тела" на хореографа и визуален артист Коста Каракашян и фотографа Алекс Костадинов изследва начина, по който танцовите артисти разглеждат и оценяват сами телата си. Танцуващото тяло бива наблюдавано, коментирано, манипулирано и отхвърляно многократно в рамките на танцовата кариера под погледите на преподаватели,..

публикувано на 28.05.24 в 16:10

Излезе годишният брой на "Списание за танц"

"Списание за танц" е единственото българско печатно издание за балет, съвременен танц и пърформанс и танцова култура. Излиза един път през годината. На 120 страници то разказва за миналото, настоящето и бъдещето на танцовата култура в България и по света. Водеща тема на брой 6 е "Стойността на танца". В списанието намират място текстове на..

публикувано на 28.05.24 в 15:35

Ученици играят "Меко казано" по Валери Петров

Ученици от осми и девети клас участват в постановката "Меко казано". В съвременната адаптация на Валери Петров са поставени проблемите за човешката съвест, за приятелството, за лъжата и последиците от нея, но по динамичен и нестандартен начин. С хип-хоп танци, рап, фокуси, свирене на китара, каране на скейтборд и още интересни тийнейджърски..

публикувано на 28.05.24 в 12:05

Започва документална поредица за дарителството

Изключителните истории на едни от най-големите български дарители ще бъдат разказани от документалната поредица "Дарителите", която в четири последователни епизода ще проследи традициите на дарителството в България. Улисани в своето всекидневие, едва ли си даваме сметка колко много дължим на онези ярки личности, които са дарявали безкористно..

публикувано на 27.05.24 в 17:53