Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глен Хюз представя 50 години "Burn"

Глен Хюз, басистът и певец на "Deep Purple" от средата на 70-те години на ХХ век, идва в София за пети пореден път с шоуто "Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live". 

Концертът на 24 юни в парк център "Юнак" е част от световно турне, което отбелязва 50 години от излизането на един от емблематичните класически албуми на хардрока от 70-те години, вълнуващ поколения наред – "Burn". 

В създадения преди 50 години в един замък в английската провинция Глостършър албум, вокалните мелодии и текстовете са дело не само на Глен Хюз, но и на Дейвид Ковърдейл, с когото са водещи вокали на "Deep Purple". 

Програмата включва целия албум "Burn" и песни от "Stormbringer" и от "Come Taste the Band". Хюз, наричан заради страхотния си вокален обхват и височини "The Voice of Rock", води със себе си Сьорен Андерсен – китара, Аш Шиън – барабани, и Боб Фридзема – клавишни. 

Чуйте подробности от звуковия файл.


По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българският език като дом, комфорт, сигурност и любов от пръв поглед

Българските медии по света съхраняват езика, културата и историята ни, макар това да се оказва трудна задача. Често журналистите, които списват български списания, вестници или правят онлайн издания и предавания, са напълно сами в това свое патриотично начинание. Ден като 24 май беше подходящото време, за да говорим за общия ни дом, наречен..

публикувано на 24.05.24 в 21:05

В Деня на българската просвета и култура: "Радио ПЕН Клуб"

В Деня на светите братя Кирил и Методий празнуваме българската писменост, която ни обединява и буди гордост във всеки от нас. Усещането за единност е в основата и на специалното издание на предаването "Артефир", в което журналистите-писатели от БНР представят своето литературно творчество под мотото "Радио ПЕН Клуб" . Празничната инициатива е..

обновено на 24.05.24 в 16:13

Алтернативен кинопреглед на съвременните български филми

75 часа съвременно българско кино ще прожектира алтернативният кинопреглед Pop-up Cineplex. От 24 до 31 май в широкия център на София, в екстравагантно място, което има за цел да създаде усещане за истинско кино и свобода на три екрана, зрителите могат да се срещнат с филми от игрален, документален, анимационен, експериментален и късометражен..

публикувано на 24.05.24 в 09:48

Защо учениците не обичат училището?

Когнитивният психолог Даниъл Т. Уилингам (на снимката в текста) представя най-новите научни изследвания и педагогически инструменти, свързани с принципи на преподаването. "Защо учениците не обичат училището?" описва как работят умовете на учениците и как тази информация може да бъде полезна за тяхното образование. Авторът излага своите открития..

публикувано на 24.05.24 в 09:02

Библиотеките на бъдещето

В седмицата, в която честваме българския език и култура и славянската книжовност говорим за състоянието на българските библиотеки и тяхната адаптация към изискванията на съвременната информационна среда. И още: Как да стигнем до качествена информация в новия дигитален свят? И каква ще е ролята на библиотеките в ерата на свръхтехнологиите?..

публикувано на 24.05.24 в 07:59