Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алесандро Масачи – една млада надежда на киното от българо-италиански произход

Част от поредицата "Радио България при българите в Рим"

Алесандро Масачи
Снимка: Личен архив

Новата съвместна инициатива с програмата на БНР за българите в чужбина, Радио България ще представя интересните съдби на наши сънародници зад граница и техните постижения в областта на културата, спорта и образованието. Днешното издание запознава слушателите с един успешен италиански актьор от български произход.

Голямата му любов е киното. Като малък бил болезнено срамежлив. Един ден майка му насила го завела на курс по актьорско майсторство. Тогава, едва на 8 години, решава да стане актьор.

Алесандро Масачи е роден в Италия преди 26 години. Майка му е българка, а баща му – италианец. Той се гордее, че е носител на две култури и на два езика. Младата надежда вече има зад гърба си поредица от големи и малки роли в различни продукции. А българската публика ще може да го види съвсем скоро в новия сериал на БНТ "Всичко за сина ми".

Алесандро разказва, че говори хубав български благодарение на майка си и баба си. В последните години се доближава до България по лични причини. Преди 4 години решава да посещава българското училище в Рим, за да се научи дапише и чете на кирилица и да опознае културата и историята на България.

През изминалото лято с интерес се запознава с киноиндустрита у нас по време на снимачния процес на сериала "Всичко за сина ми". Сега Алесандро започва да снима сериал в Рим, посветен на Леонардо да Винчи, в който ще се превъплъти в образа на помощника на  ренесансовия художник.

Според Алесандро двойният произход е предимство: "Аз виждам две различни култури. Всичко от твоя културен багаж помага, когато интерпретираш дадена роля."

На своята българска половина Алесандо смята, че дължи топлината и гостоприемството, готовността да помага  – черти от своя характер, които харесва. 

Повече чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Излезе "Алиса в страната на чудесата" с илюстрации на Салвадор Дали

"Алиса се умори да седи без работа до сестра си на скамейката, тя беше надзърнала един-два пъти в книгата, която сестра ѝ четеше, но там нямаше нито картинки, нито разговори. "За какво ли е такава книга — си помисли Алиса — без картинки и без разговори?" И тъй както си мислеше (доколкото изобщо можеше да мисли в тая горещина, която я..

публикувано на 04.05.24 в 13:32

Поздрави се сам!

В редакция "Хумор и сатира" знаем, че съответните учени са изследвали, броили са и са установили научен факт – в България най-популярно е името Георги.  При нас актьори и автори с това име има доста, затова тази неделя след новините в 18 часа  ефирът ще изглежда така: - Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният..

публикувано на 04.05.24 в 11:00

Sepia: нова изложба на Димитър Генчев в пространството на DOT София

"Смятам, че художникът е наблюдател на заобикалящия го свят, който се опитва да анализира онова, което вижда. А ако наблюдаваш нещо дълго време, започваш да го обикваш",                                                                                                                  Димитър Генчев. Пловдивската галерията за съвременно..

публикувано на 04.05.24 в 08:26
Кирил Кадийски

Саморазпятията на поета

Човекът се ражда от човека. "Фениксът се ражда не от яйце, а от пепелта" (Кирил Кадийски) . Поетът се ражда от поезията.  В печалния ден, в който Божият син е разпнат, за да изкупи греха на човечеството, в "Артефир" отправяме поглед нагоре – към възвишената поезия.   Престижното френско издателство "Аден" посвети годишния си алманах  на..

обновено на 03.05.24 в 14:34
Кадър от снимачния процес

Филмът "Сватба" по разказ на Хайтов с първи показ в Кан

Колко е голямо предизвикателството да правиш игрално кино по българската литературна класика – разговор в "Артефир" с Магдалена Ралчева , режисьор и продуцент на новия игрален филм "Сватба" по разказа на Николай Хайтов, със сценарист Юрий Дачев. Магдалена Ралчева е позната на българските кинолюбители като режисьор на филмите "Още нещо за..

публикувано на 03.05.24 в 14:30