Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвети на адвоката: д-р Орлин Колев отговаря на слушателски въпроси

Дискриминация и обезщетения

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" д-р Орлин Колев, експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Кл. Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида".

Д-р Орлин КолевИван Тодоров от София: След като имам решение, че съм дискриминиран, мога ли да получа обезщетение?

Славея Костова от Трявна: Платих на адвокат да ме защитава в Комисията за защита от дискриминация. След като КЗД излезе с решение в моя полза, отказа да ми присъди разходите за адвокат. За моя сметка ли остават тези разходи?

Отговорите на слушателските въпроси можете да чуете в звуковия файл. 

Снимката е илюстративна 

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Център "Конкордия" в село Малки Искър: Подкрепа за уязвими групи и семейства

Семейният център "Конкордия" в село Малки Искър се отличава с активната си работа с уязвими групи от местната общност. Центърът се стреми да предостави необходимата образователна и социална подкрепа на децата и техните семейства, които се намират в трудни условия. Ръководителят на центъра, Йорданка Иванова, сподели в ефира на предаването "Нашият..

обновено на 27.06.24 в 13:58

Литературните акценти за първото полугодие на 2024 година – кои са те?

В рубриката "Темите на деня" на предаването "Нашият ден" през първото полугодие на литературната 2024 година  Лиляна Якимова , гост в предаването и представител на студентите от Програма "Преводач/Редактор" на Софийския университет, сподели своите наблюдения и анализи за най-важните и забележителни събития и книги за годината досега. Тя..

публикувано на 27.06.24 в 10:38
Лиляна Якимова, Светлозар Желев и Иво Иванов

Иво Иванов: За света като динамична система

Книгите на Иво Иванов , сред които "Кривата на щастието" и "Хроника на болката", сякаш притежават силата да променят живота на своите читатели. За писането, важните неща в живота, добрите, човешки примери, историите, които учат и вдъхновяват – разговор в "Нашият ден" с журналиста и писател, живеещ в САЩ. " Ако имам някаква мисия в живота,..

публикувано на 27.06.24 в 10:32

27 юни – Международен ден за борба с диабета

Международният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 27 юни. Този важен ден е създаден за първи път през 1991 г. от Международната федерация за борба с диабета и Световната здравна организация (СЗО). Основната цел на деня е да се повиши общественото осведомяване за рисковете и усложненията, свързани с това социално значимо заболяване...

обновено на 27.06.24 в 10:18
Илия Налбантов

Илия Налбантов: В Украйна има една скрита мобилизация

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" беше обсъдена темата (Не)възможните прогнози за войната в Украйна. Гост в студиото беше военният експерт Илия Налбантов, с когото се върнахме към прогнозите му от предишни предавания. Илия Налбантов: Украйна е обречена да победи Илия Налбантов, военен експерт: Украйна върви бавно към..

обновено на 26.06.24 в 12:14