Слушайте!

В понеделник слънце и разкъсана облачност

През нощтаще преобладава ясно и почти тихо време.  Минимални температури между 0° и 5° , в София - около 1°. В понеделник ще преобладава слънчево време с разкъсана облачност. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите  максимални ще бъдат между..

публикувано на 19.03.23 в 17:55

Руснаци протестираха в Бургас, искат политическо убежище

В Бургас се проведе протест на руски граждани, които искат да получат политическо убежище в България. Те се събраха пред паметника на Альоша в морския град. Сред протестиращите бяха режисьорката Оксана Грускова и актрисата Елена Санина, които заявиха пред..

публикувано на 19.03.23 в 17:15

Антарктиците ни се завърнаха в България

Последната група участници в 31-ата национална антарктическа експедиция се завърна в родината днес по обед. На летище София ги посрещна ръководителят на българската антарктическа програма проф. Христо Пимпирев, който каза, че тази експедиция ще остане в..

публикувано на 19.03.23 в 14:36
Facebook / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Нови пакети военна помощ за Украйна от Запада

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ . Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн". Помощите включват боеприпаси, танкове и артилерийски установки...

публикувано на 19.03.23 в 10:04

60 нови случая на Covid-19, няма починали

През последното денонощие са установени 60 случаи на коронавирус, което е 7,2% от направените 833 теста , показват данните на Единния информационен портал. Починали с инфекцията не са отчетени. Хоспитализирани са 261 пациенти с Covid-19, от тях 30 са в..

публикувано на 19.03.23 в 09:17

Щъркелова двойка отново сви гнездо на камбанарията на църквата в Банско

От десетилетия камбанарията на храма „Св. Троица“ в Банско приютява двойка щъркели. Възрастни хора на повече от 70 години разказват, че още от детството си помнят дълго