Слушайте!

“Всички заедно“ в Международния ден на хората с увреждания

По случай днешния Международен ден на хората с увреждания Столичната община организира благотворително събитие под надслов “Всички заедно“ 2023. “Искаме да насочим вниманието на хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта..

публикувано на 03.12.23 в 07:00

Студенти ще оказват първа помощ в Болница за плюшени мечета

Болница за плюшени мечета ще “лекува” днес в София, Пловдив и други големи градове, съобщиха от Асоциацията на студентите медици в България. Инициативата е насочена към деца между 3 и 9 години, а целта е чрез игри и забавления те да разберат, че..

публикувано на 03.12.23 в 06:00

Температури до 20 градуса в Югоизточна България

През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат и крайните югоизточни райони. През нощта в западната половина от Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от..

публикувано на 02.12.23 в 18:15

Протест на хора с увреждания за по-високи пенсии и достъпни лекарства

Хора с увреждания протестираха в центъра на София с искания за по-високи пенсии и добавки от Новата година, а не както е предвидено в проектобюджета от 1 юли 2024 г. Протестиращите настояват също минималната пенсия за инвалидност да се приравни с..

публикувано на 02.12.23 в 17:10

17% от най-малките деца живеят в мизерни условия

Седемнайсет процента от децата на възраст между 0 и 5 години у нас живеят в бедност, показват данните на Националния статистически институт. Детската смъртност остава почти двойно по-висока в сравнение със средното ниво в Европейския съюз, което е..

публикувано на 02.12.23 в 11:46

Офис в двуетажен автобус? Роден предприемач прави идеята възможна за всяка точка на ЕС

Три години след като Covid-19 ни доказа, че работният офис може да не е точно фиксирано място, като негова алтернатива се налагат т.нар. споделени офис пространства. Те стават все по-предпочитани най-вече заради свободата, която дават и възможността..

публикувано на 02.12.23 в 10:25

Десетметрова елха пред храм “Св. Александър Невски” създава коледно настроение в столицата

Столичният кмет Васил Терзиев запали светлините на десетметровото коледно дръвче, разположено на площад “Св. Александър Невски”. “ Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда ”,..

публикувано на 02.12.23 в 09:06

МВнР отваря вратите си за студенти

Министерството на външните работи за първи път ще проведе днес Ден на отворените врати за студенти.  От 10:00 до 16:00ч. младите хора с интерес към дипломацията ще имат шанс да се запознаят с практическата работа на българските дипломати и да научат..

публикувано на 02.12.23 в 06:45
Компании от варненския регион представят условията си за кариерно развитие

Кариерна реализация в района на Варна - има как

Най-големият кариерен форум за българи в страната и чужбина – „Кариера и живот – защо в България?“ ще бъде открит днес във Варна от кмета на града Благомир Коцев. Събитието, което е част от платформата за кариера и живот в България "Bulgaria Wants You",..

публикувано на 02.12.23 в 06:40

Ще е топло, има жълт код за силен вятър в Източна България и по морето

В събота, 2 декември,  ще е облачно и мъгливо в западните части на България. Умерен югозападен вятър ще продължи да носи топъл въздух. В Източна България и планинските масиви вятърът ще е поривист и силен. Минималните температури ще са от 0° на запад до..

публикувано на 01.12.23 в 18:45