Слушайте!

Джаз вибрации край морето – музиканти от Австрия, Италия и България на фестивала "Варненско лято"

Един от утвърдените музикални форуми в морската ни столица – Международният джаз фестивал "Варненско лято" – ще има своето 32-ро издание в края на седмицата. И тази година музикалната селекция е дело на известния саксофонист и композитор Анатолий..

публикувано на 27.07.23 в 10:10

"Залък щастие" – за релакс и вдъхновение

Георги Зайков е музикант от град Пловдив, чиито живот винаги е бил тясно свързан с музиката. В началното си образование опознава пианото и възможностите, които то дава в аспект на композиция и изпълнение. Пял е в момчешки хорове, с които..

публикувано на 26.07.23 в 10:15

Видеото към песента "Познати бесове" ни въвлича в приказка

Teddy Velvet е Теодора Николаева - музикален артист, приключенец и пътешественик по душа. "Познати бесове" ет ретата ѝ авторска песен като самостоятелен артист - тя има и още две нейни песни с група Wet Pebbles. Звукозаписът, мастъринга и..

публикувано на 25.07.23 в 10:10

Графа с намигване към ценностите на съвремието ни в песента "Фиаско"

Хитмейкърът Графа отново излиза извън рамките на стандартното, като в дует с Тино представя неочаквано и в същото време завладяващо лятно предложение - "Фиаско". Песента е включена в новия албум на Влади Ампов "Вековна гора" ...

публикувано на 24.07.23 в 10:15

На Ocho Latin Festival в София ще танцуваме в ритмите на Латинска Америка

На 22 юли в София ще се проведе Ocho Latin Festival, който, както уверяват организаторите, ще се превърне в истински празник за любителите на музиката на Латинска Америка. Събитието ще премине в прохладната атмосфера на клуб "Маймунарника" в столичната..

публикувано на 22.07.23 в 08:05

Орлин Павлов тръгва на лятно турне из България

Орлин Павлов e на прага на своето лятно турне. То започва на 22 юли в Летния театър на Бунарджика в Пловдив и ще продължи на брега на нашето Черноморие : на 28 юли е в Царево, Летен Кинобар, 2 август - в Амфитеатъра на Созопол, 4 август -   Свети..

публикувано на 21.07.23 в 10:15

Звездни солисти от Балканите и зрелищни ефекти в спектакъл на Великотърновския театър

Ефектен 3D мапинг, красиви костюми, много блясък и божествена музика – така екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" от Велико Търново ще представи операта "Дон Жуан" на Моцарт, под режисурата на Петко Бонев . Спектакълът, който преди..

публикувано на 21.07.23 в 07:15

Иво Папазов-Ибряма и сватбарският му оркестър ще свирят в Словения

Иво Папазов-Ибряма и неговият сватбарски оркестър ще закрият международния фестивал "Музиката на света" в Словения на 28 юли. Кларинетистът ще свири пред публиката в Кромберк, Нова Горица, съобщава БТА. Иво Папазов-Ибряма е роден в Кърджали, в семейство..

публикувано на 20.07.23 в 17:45

Камелия Тодорова представя "Вечната музика" на Sofia Summer Fest

Камелия Тодорова участва в Sofia Summer Fest с лятно издание на проекта "Вечната музика" . Концертът е тази вечер в Южен парк II, в София. Програмата включва любими на няколко поколения джаз стандарти, поп, рок, ритъм енд блус и соул хитове...

публикувано на 20.07.23 в 10:15

"Всички мои страхове" събира отново актьорите Мая Бежанска и Стефан Вълдобрев

30 години след успеха на албума "Революция", двама от най-музикалните актьори у нас – Стефан Вълдобрев и Мая Бежанска – се събират отново в песента "Всички мои страхове". Това е заглавието на 29-ата поредна песен от проекта..

публикувано на 18.07.23 в 10:15