Слушайте!

Владо Димов със заявка за хит – "Виждаш ли"

Песента "Виждаш ли“ за поредна седмица е начело на Топ 20 – класацията на БНР за българска поп и рок музика. Изпълнител и автор на музиката е Владо Димов, когото сме представяли и с   "Цялата любов" – друга негова песен, донесла му успех в..

публикувано на 13.10.22 в 10:10
Ран Босилек

"Облаче ле бяло" – една от вечните песни на България

"Я кажи ми, облаче ле бяло, отде идеш, де си ми летяло? Не видя ли бащини ми двори и не чу ли майка да говори: "Що ли прави мойто чедо мило, с чужди хора чужди хляб делило…" Така започва любимата българска песен "Облаче ле бяло", по..

публикувано на 11.10.22 в 10:35

Българите в Албания ще бъдат част от новия музикален проект на Илия Луков

Седмица след като сънародниците ни в Албания се включиха в изборния процес в България , имат възможността да станат част от друго събитие. Този път на фокус е българският фолклор, но не само.  Народният певец Илия Луков ще представи новия си проект „С..

публикувано на 05.10.22 в 15:23

Празнуваме музиката днес

На 1 октомври по традиция отбелязваме Световния ден на музиката. Празникът е учреден от Международния съвет за музика при ЮНЕСКО през 1974 г., по предложение на тогавашния му президент Йехуди Менухин. Големият цигулар, диригент и общественик е убеден, че..

публикувано на 01.10.22 в 08:15
Георги Димитров

Диригентът Георги Димитров получи наградата "Акад. Марин Големинов" – 2022

На 28 септември, рождения ден на Марин Големинов, в родния му град Кюстендил, по традиция се връчва награда на негово име. Тя се присъжда от авторитетно жури, в което участват известни музиканти, общественици и представители на общината. Носителят на..

публикувано на 29.09.22 в 14:10

Европейската джаз мрежа избра София за домакин на годишната си среща

Най-големите джаз фестивали на Европа избират София за провеждането на професионална среща за джаз на Стария континент. Европейската джаз конференция за пръв път ще се проведе от 22 до 25 септември в Софи я, като това е първото по рода си събитие в..

публикувано на 22.09.22 в 07:20
Група „Трендафилка“ от Ню Орлиънс

Български песни и ритми от Ню Орлиънс

Ню Орлиънс е известен със своята пъстра мултикултурна общност, традиционната си кухня и най-вече с невероятното си музикално наследство. В световната столица на джаза почти всеки свири на някакъв инструмент, но не непременно джаз. „ Тук хората са..

публикувано на 21.09.22 в 13:49
Снимка: Facebook/arrowmusicofficial2020

New York – мечтата на трио Arrow

Arrow е трио, в което участват съвсем млади музиканти, възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Валерия Василенко – вокалистка в групата, е пианистка, дъщеря на известни педагози и изпълнители, която все пак избра поп и джаз..

публикувано на 20.09.22 в 10:47

Откриват паметник на композитора Петко Стайнов

На 20 септември ще бъде открит паметник на акад. Петко Стайнов – един от най-видните български композитори, създал знакови за националната ни култура творби. Преди да ви разкажем повече за събитието, нека припомним, че наред с творческата си..

публикувано на 19.09.22 в 12:01

"Добрич джаз фест" очаква многобройна публика

За първи Добрич ще бъде домакин на двудневен джаз фестивал. Събитието ще се състои на 17 и 18 септември. В първия ден, на сцената в Лапидариума до общината ще излязат утвърдени музиканти, които ще пренесат публиката в света на джаза...

публикувано на 17.09.22 в 10:10