Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите излязоха в коледна ваканция

Есенната сесия на Парламента завърши и депутатите излязоха в коледна ваканция до 15 януари. Граждански протест пред сградата "изпрати" народните представители. На заключителна пресконференция председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че очаква до края на март да бъде приет новият Изборен кодекс. В годината на избори наистина се засилва политическата конфронтация, каза Миков. Според него обаче трябва да се мисли как изглежда Европа в навечерието на тези европейски избори и доколко гласът на българските политици, включително на нашите представители в Европейския парламент, се чува, когато има такива сигнали от Англия или сигнали по Шенген от Холандия. Европейските избори могат да бъдат една много добра платформа България отново да заяви своето по-достойно място в рамките на Съюза, смята председателят на парламента.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27