Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите излязоха в коледна ваканция

Есенната сесия на Парламента завърши и депутатите излязоха в коледна ваканция до 15 януари. Граждански протест пред сградата "изпрати" народните представители. На заключителна пресконференция председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че очаква до края на март да бъде приет новият Изборен кодекс. В годината на избори наистина се засилва политическата конфронтация, каза Миков. Според него обаче трябва да се мисли как изглежда Европа в навечерието на тези европейски избори и доколко гласът на българските политици, включително на нашите представители в Европейския парламент, се чува, когато има такива сигнали от Англия или сигнали по Шенген от Холандия. Европейските избори могат да бъдат една много добра платформа България отново да заяви своето по-достойно място в рамките на Съюза, смята председателят на парламента.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очакваната имиграция на българи и румънци в Германия е обект на популизъм

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите. Към това..

публикувано на 09.01.14 в 13:49

Кабинетът на Пламен Орешарски се оказа първият без агенти на държавна сигурност

Комисията по разкриване на тайните досиета на бившата държавна сигурност в България обяви, че проверката на действашното правителство на Пламен Орешарски, обхванала премиера, вицепремиерите, министрите и заместник министрите, е приключила без установяване на..

публикувано на 09.01.14 в 12:25

Драгомир Стойнев: Фирмите получиха 542 милиона лева ДДС

През декември миналата година бизнесът е внесъл рекорден размер данъци, приходите са над очакваното, а това показва, че България тръгна по пътя на икономическия растеж. Това заяви на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев...

публикувано на 09.01.14 в 10:56